cookies_friteza_aeros

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 120 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες, σε σκόνη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Αυτά τα cookies ετοιμάζονται εύκολα και ψήνονται γρήγορα με τη βοήθεια της φριτέζας αέρος.

Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το βούτυρο και όλη τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε ένα μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα μας. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄.

Στρώνουμε στoν κάδο του air fryer μια λαδόκολλα. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και πλάθουμε ένα μπαλάκι. Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους ώστε φουσκώνοντας να μη κολλήσουν στο ψήσιμο.

Ψήνουμε σε δόσεις στους 170°C για περίπου 8΄, ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα cookies μας. Ψήνουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το βούτυρο και όλη τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε ένα μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα μας. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄.

Βήμα 4

Στρώνουμε στoν κάδο του air fryer μια λαδόκολλα. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και πλάθουμε ένα μπαλάκι. Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους ώστε φουσκώνοντας να μη κολλήσουν στο ψήσιμο.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε δόσεις στους 170°C για περίπου 8΄, ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα cookies μας. Ψήνουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM