Μια κλασική αγαπημένη συνταγή ρεβιθάδας που με μαστοριά και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ρεβύθια Χοντρά θα χυλώσει υπέροχα.
Υλικά
- 2 συσκευασίες Ρεβύθια Χοντρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 150γρ. κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- χυμό από 1½ λεμόνι
- αλάτι
Tips
- Θα χρειαστεί να μουλιάσετε αποβραδίς τα ρεβίθια και το μαγείρεμα θα είναι σιγανό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε άφθονο κρύο νερό. Να το αλλάζετε πού και πού, και το πρωί, προτού ξεκινήσετε να μαγειρεύετε, να τα ξεπλύνετε καλά με κρύο νεράκι. Αφού λοιπόν τα ξεπλύνετε καλά, τα αδειάζετε σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα.Βήμα 2
Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, πασπαλίζετε με τη ρίγανη, αλατίζετε, ρίχνετε το λάδι, ανακατεύετε με ένα κουτάλι και συμπληρώνετε τόσο χλιαρό νερό ώστε να σκεπάσει τα ρεβίθια κατά δύο δάχτυλα. Καπακώνετε την κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ίσα ίσα να βράζουν τα ρεβίθια. Αφήνετε να βράσουν για περίπου 1½-2 ώρες, ανακατεύοντάς τα πού και πού για να μην κολλήσουν. Τέλος, περιχύνετε τη ρεβιθάδα με το χυμό λεμονιού και τη σερβίρετε στα πιάτα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb