clock icon
50'

Χριστουγεννιάτικος κορμός με μους και σαντιγί

Υλικά

    Για το παντεσπάνι σοκολάτας

  • 5 αβγά μέτρια ή 4 μεγάλα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 90γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10γρ. κακάο σκόνη
  • Για τη μους σοκολάτα

  • 230γρ. ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
  • 50γρ. γλυκόζη
  • 210γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 470ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
  • Για τη διακόσμηση

  • 120γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
  • 120γρ. cranberries αποξηραμένα
  • 120γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 10 μαρεγκάκια
  • 200ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 50γρ.ζάχαρη άχνη

Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα ζητούν ένα εντυπωσιακό κορμό με πλούσια μους σοκολάτας και σαντιγί που κλέβει τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι.

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το κακάο. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τα ασπράδια και χτυπάτε σε μαρέγκα. Μόλις διογκωθεί η μαρέγκα προσθέτετε τους κρόκους και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 4 - 6 λεπτά περίπου
Για τη μους: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τα 230γρ. κρέμας γάλακτος με τη γλυκόζη. Έπειτα, ρίχνετε την κρέμα στην κουβερτούρα και ανακατεύετε με σύρμα για να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε και τα 470γρ. κρέμας γάλακτος, ανακατεύετε και βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 βράδυ, για να σταθεροποιηθεί.
Την επόμενη μέρα βγάζετε το ημίρρευστο μίγμα κουβερτούρας από το ψυγείο και χτυπάτε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρει τη μορφή μους.
Απλώνετε μία λεπτή στρώση μους σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι που έχετε ψήσει, ρίχνετε λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα και τυλίγετε το παντεσπάνι για να δημιουργήσετε τον κορμό. Καλύπτετε όλη την εξωτερική επιφάνεια του κορμού με τη μους σοκολάτας και διακοσμείτε με σαντιγί, μαρεγκάκια, τα υπόλοιπα αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το κακάο. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τα ασπράδια και χτυπάτε σε μαρέγκα. Μόλις διογκωθεί η μαρέγκα προσθέτετε τους κρόκους και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 4 - 6 λεπτά περίπου

Βήμα 3

Για τη μους: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τα 230γρ. κρέμας γάλακτος με τη γλυκόζη. Έπειτα, ρίχνετε την κρέμα στην κουβερτούρα και ανακατεύετε με σύρμα για να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε και τα 470γρ. κρέμας γάλακτος, ανακατεύετε και βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 βράδυ, για να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 4

Την επόμενη μέρα βγάζετε το ημίρρευστο μίγμα κουβερτούρας από το ψυγείο και χτυπάτε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρει τη μορφή μους.

Βήμα 5

Απλώνετε μία λεπτή στρώση μους σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι που έχετε ψήσει, ρίχνετε λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα και τυλίγετε το παντεσπάνι για να δημιουργήσετε τον κορμό. Καλύπτετε όλη την εξωτερική επιφάνεια του κορμού με τη μους σοκολάτας και διακοσμείτε με σαντιγί, μαρεγκάκια, τα υπόλοιπα αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.