avga
clock icon
25'

Χόρτα με αβγά και σπανάκι

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150γρ. χόρτα βρασμένα
  • 100γρ. σπανάκι σοταρισμένο
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Ποιος είπε ότι το πρωινό δε γίνεται φανταστικά πράσινο; Aυτά τα αβγά είναι η απόδειξη!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το σκόρδο, τα χόρτα και το σπανάκι και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά.
Τοποθετείτε τα χόρτα και το σπανάκι σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Σπάτε από επάνω τα αβγά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.
Ψήνετε στο φούρνο για 13-17 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το σκόρδο, τα χόρτα και το σπανάκι και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3

Τοποθετείτε τα χόρτα και το σπανάκι σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Σπάτε από επάνω τα αβγά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4

Ψήνετε στο φούρνο για 13-17 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.