Ένα πιάτο λιτό και γενναιόδωρο, που φέρνει στο τραπέζι μας την αυθεντική παρηγορητική γεύση της ελληνικής κουζίνας

1:30'
Χοντρό μακαρόνι με προβατίνα, μαύρο πιπέρι και ξηρό ανθότυρο Νάξου
Υλικά
- 800 γρ. λαιμό προβατίνας, σε κομματάκια των 15 γρ.
- ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 5 κλωνάρια μαντζουράνα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουτ. σούπας χοντροσπασμένο μαύρο πιπέρι
- 500 γρ. χοντρά μακαρόνια Νο2
- 200 γρ. ξηρό ανθότυρο Νάξου
- αλάτι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρέας. Σοτάρουμε καλά να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για περίπου 3΄. Σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 2
Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε νερό ίσα να καλυφθούν τα υλικά. Βάζουμε τα μυρωδικά μας και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα και 15΄.
Βήμα 3
Περίπου 10΄ πριν μαγειρευτεί το κρέας, βράζουμε τα μακαρόνια μας να κρατάνε λίγο (al dente) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
Βήμα 4
Μαγειρεύουμε για περίπου 2΄ μέχρι να γλασάρει το φαγητό και προσθέτουμε το πιπέρι και το μισό τυρί και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τυρί.