batzina
clock icon
45'

Μπατζίνα με ψητή καυτερή πιπεριά

Υλικά

    Μερίδες: 6-8

  • 800 γρ. κολοκύθι τριμμένο, στυμμένο
  • 3 αυγά
  • 80 ml γάλα φρέσκο
  • 250 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 600 γρ. τυρί φέτα
  • 250 γρ. βούτυρο κατσικίσιο
  • 6 πιπεριές καυτερές πράσινες
  • 70 ml ε.π. ελαιόλαδο

Φτιάχνουμε με καλαμποκάλευρο μια νόστιμη μπατζίνα με γέμιση από τριμμένο κολοκύθι και τη συνοδεύουμε με καυτερές πιπεριές που θα ψήσουμε στα κάρβουνα.

Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα στύβουμε λίγο για να χάσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το γάλα, το καλαμποκάλευρο, τον δυόσμο και τη φέτα χοντροτριμμένη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα χυλό.

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο. Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε. Θέλουμε το ύψος της να φτάνει μέχρι 2 εκ. για να βγει λεπτή.

Από πάνω μοιράζουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25΄-27΄.

Ψήνουμε τις καυτερές πιπεριές στα κάρβουνα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις σερβίρουμε μαζί με την μπατζίνα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα στύβουμε λίγο για να χάσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το γάλα, το καλαμποκάλευρο, τον δυόσμο και τη φέτα χοντροτριμμένη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα χυλό.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο. Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε. Θέλουμε το ύψος της να φτάνει μέχρι 2 εκ. για να βγει λεπτή.

Βήμα 3

Από πάνω μοιράζουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25΄-27΄.

Βήμα 4

Ψήνουμε τις καυτερές πιπεριές στα κάρβουνα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις σερβίρουμε μαζί με την μπατζίνα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM