38181214_18272_Banoffee.

Υλικά

Tips

  • Μπορείτε να γαρνίρουμε με μπανάνα σε φέτες βουτηγμένες σε λεμόνι, λίγο τριμμένο μπισκότο και Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ.

Αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ. Δροσερό και απολαυστικότατο, ό,τι πρέπει για καλοκαιρινά πάρτι.

Ανακατεύουμε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ με την Καστανή Ζάχαρη Fytro και το ξύσμα. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτουμε το παραπάνω μίγμα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε καλά το Μπισκότο σε μακρόστενη φόρμα.

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τις μπανάνες σε ροδέλες. Αφού πάρουν βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε το κατσαρολάκι με μεμβράνη.

Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει μέχρι να γίνει σκληρή καραμέλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Κατόπιν ρίχνουμε το μίγμα με την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά να πάρουν μία βράση τα υλικά ώστε να λιώσει η καραμέλα που πιθανόν έχει στερεοποιηθεί.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ να φουσκώσει με 2 κουτ. σούπας νερό, την προσθέτουμε στην καραμέλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο. Βάζουμε το γλύκισμα στην κατάψυξη για μία ώρα.

Ετοιμάζουμε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για τη μισή ποσότητα και σερβίρουμε.

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro.

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ με την Καστανή Ζάχαρη Fytro και το ξύσμα. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτουμε το παραπάνω μίγμα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε καλά το Μπισκότο σε μακρόστενη φόρμα.

Βήμα 2

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τις μπανάνες σε ροδέλες. Αφού πάρουν βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε το κατσαρολάκι με μεμβράνη.

Βήμα 3

Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει μέχρι να γίνει σκληρή καραμέλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Κατόπιν ρίχνουμε το μίγμα με την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά να πάρουν μία βράση τα υλικά ώστε να λιώσει η καραμέλα που πιθανόν έχει στερεοποιηθεί.

Βήμα 4

Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ να φουσκώσει με 2 κουτ. σούπας νερό, την προσθέτουμε στην καραμέλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο. Βάζουμε το γλύκισμα στην κατάψυξη για μία ώρα.

Βήμα 5

Ετοιμάζουμε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για τη μισή ποσότητα και σερβίρουμε.

Βήμα 6

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro.