Μια φρουτένια σαλάτα με πλούσια αρώματα μυρωδικών που συνοδεύει ιδανικά ψητό κρέας και ψάρι.
Υλικά
- 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι φυλλαράκια καυκαλήθρας
- 250γρ. φράουλες
- 1 αντίβ χοντροκομμένο
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 χούφτα ραδίκια άγρια ή σταμναγκάθι, χοντροκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
- χυμό από 3-4 φράουλες
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τις φράουλες στα τέσσερα. Βάζετε τα σαλατικά σε μια λεκάνη και προσθέτετε τις φράουλες.Βήμα 2
Ρίχνετε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολάκι και τα χτυπάτε με πιρούνι.Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε τα σαλατικά και προσθέτετε τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και τα μεταφέρετε σε σαλατιέρα.Βήμα 4
Πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb