PRASINH-AROMATIKH-SALATA-ME-FRAOULES
clock icon
15'

Αρωματική σαλάτα με μυρώνια, καυκαλήθρες και φράουλες

Υλικά

  • 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι φυλλαράκια καυκαλήθρας
  • 250γρ. φράουλες
  • 1 αντίβ χοντροκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 χούφτα ραδίκια άγρια ή σταμναγκάθι, χοντροκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • χυμό από 3-4 φράουλες
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • αλάτι, πιπέρι

Μια φρουτένια σαλάτα με πλούσια αρώματα μυρωδικών που συνοδεύει ιδανικά ψητό κρέας και ψάρι.

Κόβετε τις φράουλες στα τέσσερα. Βάζετε τα σαλατικά σε μια λεκάνη και προσθέτετε τις φράουλες.
Ρίχνετε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολάκι και τα χτυπάτε με πιρούνι.
Αλατοπιπερώνετε τα σαλατικά και προσθέτετε τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και τα μεταφέρετε σε σαλατιέρα.
Πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τις φράουλες στα τέσσερα. Βάζετε τα σαλατικά σε μια λεκάνη και προσθέτετε τις φράουλες.

Βήμα 2

Ρίχνετε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολάκι και τα χτυπάτε με πιρούνι.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνετε τα σαλατικά και προσθέτετε τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και τα μεταφέρετε σε σαλατιέρα.

Βήμα 4

Πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb