Φτιάχνουμε ψητά μανιτάρια στο φούρνο, γεμιστά με ανθότυρο και πέστο βασιλικού και έχουμε έτοιμο ένα νόστιμο και θρεπτικό ορεκτικό.
Υλικά
- 8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- λίγο έ.π. ελαιόλαδο
- 250 γρ. ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 100 γρ. φυλλαράκια ρόκα
- 4 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού ή άλλο της αρεσκείας μας
- χωριάτικο ψωμί, για συνοδεία
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στη υψηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε για 10΄ ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, αναμειγνύουμε το ανθότυρο ή τη μυζήθρα με το ξύσμα λεμονιού να γίνουν σχεδόν σαν αλοιφή και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα και τα ψήνουμε για περίπου 5-8΄ επιπλέον μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Βήμα 3
Σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τη ρόκα και το πέστο βασιλικού. Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί.
Συνταγή: Janine Ratcliffe