Βάζετε και βράζετε τα λιγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους.
Στο μεταξύ αναμιγνύετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Ξαναρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτετε τη σάλτσα λεμονιού και ανακατεύετε καλά πάνω στη φωτιά.
Προσθέτετε και λίγο από το νερό που κρατήσατε για να γίνει πιο μελάτη η σάλτσα. Τέλος προσθέτετε τον περισσότερο μαϊντανό και ανακατεύετε ξανά. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, γαρνίροντας με λίγο επιπλέον μαϊντανό και παρμεζάνα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε και βράζετε τα λιγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους.
Βήμα 2
Στο μεταξύ αναμιγνύετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 3
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Ξαναρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτετε τη σάλτσα λεμονιού και ανακατεύετε καλά πάνω στη φωτιά.
Βήμα 4
Προσθέτετε και λίγο από το νερό που κρατήσατε για να γίνει πιο μελάτη η σάλτσα. Τέλος προσθέτετε τον περισσότερο μαϊντανό και ανακατεύετε ξανά. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, γαρνίροντας με λίγο επιπλέον μαϊντανό και παρμεζάνα.