Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 5/2
Εύκολα γιουβαρλάκια σούπα
Το τέλειο φαγητό για όσους ξέρουν τα βασικά στη μαγειρική. Φτιάχνονται στο άψε σβήσε, ενώ γίνονται σε διάφορες παραλλαγές.
Τρίτη 6/2
Bίδες με σάλτσα τόνου στον φούρνο
Φτιάχνουμε απολαυστικές βίδες με σάλτσα τόνου στον φούρνο. Σε λιγότερο από μία ώρα θα έχετε ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών.
Τετάρτη 7/2
Μπρόκολο με κοτόπουλο ογκρατέν
Μοιάζει οπτικά με παστίτσιο αλλά είναι μια συνταγή με μπρόκολο, κοτόπουλο και απαλή μπεσαμέλ που θα αγαπήσετε εξίσου.
Πέμπτη 8/2
Πιπεράτες φτερούγες κοτόπουλου με χειροποίητη σος γιαουρτιού
Ψήνουμε ζουμερές φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες με μυρωδάτα μπαχαρικά και συνοδεύουμε με δροσερή χειροποίητη σος γιαουρτιού.
Λαχανοντολμάδες με διάφορα χόρτα
Μία διαφορετική συνταγή για λαχανοντολμάδες, που θα απολαύσετε ιδιαίτερα την περίοδο της Σαρακοστής.
Σάββατο 10/2
Σπετζοφάι με γίγαντες, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές Φλωρίνης
Οι γίγαντες στον φούρνο μαζί με τα λουκάνικα γίνονται λουκούμι! Σε αυτή τη συνταγή τους συνοδεύουν και οι πιπεριές Φλωρίνης που κάνουν το φαγητό μας ακόμη πιο πικάντικο και με γλυκιά γεύση.
Κυριακή 11/2
Σουτζουκάκια γιουβέτσι με χυλοπιτάκι
Όταν σε ένα γιουβέτσι συνδυάζονται τα σουτζουκάκια με το σπιτικό χυλοπιτάκι, τότε δεν μπορεί παρά να έχουμε το τέλειο χουχουλιάρικο φαγητό. Από τη μυρωδιά και μόνο θα μας φτιάξει τη διάθεση!
Για ορεκτικό
Πλαστός: Μια παραδοσιακή πίτα από τη Θεσσαλία
Μια παραδοσιακή συνταγή της τρικαλινής κουζίνας, ο πλαστός, φτιάχνεται με καλαμποκάλευρο και χόρτα εποχής. Εδώ ο Σωτήρης Ευαγγέλου τον φτιάχνει με σπανάκι και μυρωδικά.
Για επιδόρπιο
Τάρτα λεμονιού με μέλι και θυμάρι
Τριφτή και βουτυρένια, γλυκιά και ελαφρά όξινη, αυτή είναι η τάρτα των ονείρων σας…
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.