Αυτή τη μακαρονάδα θα την φτιάξετε ξανά και ξανά! Το υποσχόμαστε!
Υλικά
- 1 συσκευασία πέννες ριγέ
- 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά, σε μπαστουνάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
- παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλούδες
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις γίνουν αλ ντέντε, τις τραβάτε από τη φωτιά αλλά δεν τις στραγγίζετε.Βήμα 2
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Δεν χρειάζεται πάνω από 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και φέρνετε τα υλικά δυο βόλτες.Βήμα 3
Ρίχνετε στο τηγάνι τις πένες με στραγγιστή κουτάλα λίγες λίγες. Το λίγο νεράκι που θα παρασύρουν δένει καλύτερα τη σάλτσα.Βήμα 4
Ρίχνετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή