Τα φρέσκα μυρωδικά μπορούν να παίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του λαχανικού, στην πιο μυρωδάτη, πράσινη σαλάτα.
Υλικά
- διάφορα πράσινα λαχανικά εποχής (ρόκα, μαρούλι, λόλα, σταμναγκάθι, μυρώνια, καυκαλήθρες, σέσκουλο, φρέσκο κόλιανδρο και κάρδαμο)
- διάφορα αρωματικά: φύλλα βασιλικού, δυόσμου, μαϊντανού και άνηθου, σε φυλλαράκια όχι ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζανιού ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
- αραβικές πίτες ψημένες και κομμένες σε τριγωνάκια
- κρίθινο παξιμαδάκι
Για τη βινεγκρέτ
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορείτε επίσης, αντί για βινεγκρέτ να βάλετε απλά λαδολέμονο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε τις πρασινάδες τη επιλογής σας σε ίσες ποσότητες με ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικού, δυόσμου, μαϊντανού και άνηθου. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Τον χειμώνα θα προσθέσετε στη σαλάτα σταμναγκάθι, μυρώνια, καυκαλήθρες, σέσκουλο, φρέσκο κόλιανδρο και κάρδαμο.Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.Βήμα 3
Αλατίζετε τις πρασινάδες, ρίχνετε τη βινεγκρέτ στο μπολ και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε με ψημένες αραβικές πίτες ή με σπασμένο κρίθινο παξιμαδάκι.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή