Αυτά τα λαχταριστά κεκάκια είναι ιδανικά για πρωινό αλλά και για σνακ μετά το σχολείο. Τα μικρά θα φάνε μια μερίδα λαχανικών, χωρίς καν να το καταλάβουν!
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και χτυπάτε καλά.
Ρίχνετε τη βανίλια.
Ρίχνετε το μίγμα του αλευριού στον κάδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Προσθέτετε και το γιαούρτι.
Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, ρίχνετε μέσα το κολοκυθάκι και το καρότο και τα ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα.
Γεμίζετε τις ειδικές θήκες για muffins, στις οποίες έχετε βάλει τα ειδικά χαρτάκια, με το μίγμα κατά τα 2/3.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 περίπου λεπτά (μέχρι να βάλετε μία οδοντογλυφίδα μέσα, που πρέπει να βγει καθαρή).
Τα αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά και τα αφαιρείτε από τις θήκες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Βήμα 2
Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Βήμα 3
Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και χτυπάτε καλά.
Βήμα 4
Ρίχνετε τη βανίλια.
Βήμα 5
Ρίχνετε το μίγμα του αλευριού στον κάδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Βήμα 6
Προσθέτετε και το γιαούρτι.
Βήμα 7
Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, ρίχνετε μέσα το κολοκυθάκι και το καρότο και τα ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 8
Γεμίζετε τις ειδικές θήκες για muffins, στις οποίες έχετε βάλει τα ειδικά χαρτάκια, με το μίγμα κατά τα 2/3.
Βήμα 9
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 περίπου λεπτά (μέχρι να βάλετε μία οδοντογλυφίδα μέσα, που πρέπει να βγει καθαρή).
Βήμα 10
Τα αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά και τα αφαιρείτε από τις θήκες.