Αγαπημένη επιλογή για πρωινό, τα scrambled eggs πρέπει να είναι αφράτα. Για να το πετύχετε, τα αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά όσο είναι ακόμη ρευστά, δεδομένου ότι τα αβγά θα συνεχίσουν να ψήνονται και όταν τα κατεβάσετε από τη φωτιά.
Υλικά
- 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
- σχοινόπρασο, το πράσινο από κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή μαϊντανό για το γαρνίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη και γρήγορες κινήσεις πολύ καλά τα αβγά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ξαναχτυπάτε.Βήμα 2
Ζεσταίνετε ελαφρά το αντικολλητικό τηγάνι, φροντίζοντας να μην είναι μεγάλο για την ποσότητα των αβγών που θα βάλετε.Βήμα 3
Βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά. Με ξύλινη σπάτουλα ανακατεύετε συνεχώς και υπομονετικά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις δείτε ότι το ασπράδι αρχίζει να πήζει τα κατεβάζετε από τη φωτιά ακόμη ρευστά, για να βγουν αφράτα και όχι στεγνά σαν σφουγγάρι.Βήμα 4
Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό, σχοινόπρασο ή το πράσινο μέρος από φρέσκο κρεμμυδάκι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb