keik sokolatas
clock icon
1:10'

Κέικ σοκολάτας με φουντούκια

Υλικά

  • 1 πακέτο Μίγμα για Κέικ Σοκολάτα ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αγελάδος λιωμένο
  • 100γρ. νερό
  • 120γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο κέικ σοκολάτας; Κανείς φυσικά και επειδή μας αρέσει πολύ, το προτιμάμε και για το πρωινό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η διαδικασία παρασκευής γίνεται ακόμη πιο εύκολη με Μίγμα για Κέικ Σοκολάτα ΟΜΙΚΡΟΝ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
Σε μπολ αδειάζετε το περιεχόμενο του πακέτου Μίγμα για Κέικ Σοκολάτα ΟΜΙΚΡΟΝ, προσθέτετε τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ή στο μίξερ σε αργή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στο τέλος ρίχνετε μέσα και τα φουντούκια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Το ξεφουρνίζετε και το ξεφορμάρετε σε σύρμα να κρυώσει καλά.
Όταν το κέικ σας κρυώσει καλά, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.

Βήμα 2

Σε μπολ αδειάζετε το περιεχόμενο του πακέτου Μίγμα για Κέικ Σοκολάτα ΟΜΙΚΡΟΝ, προσθέτετε τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ή στο μίξερ σε αργή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στο τέλος ρίχνετε μέσα και τα φουντούκια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Βήμα 3

Αδειάζετε το μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Το ξεφουρνίζετε και το ξεφορμάρετε σε σύρμα να κρυώσει καλά.

Βήμα 4

Όταν το κέικ σας κρυώσει καλά, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.