Η καροτόσουπα εκτός από πολύ νόστιμο πρώτο πιάτο, είναι και μία από τις πιο υγιεινές προτάσεις για ελαφρύ και χορταστικό γεύμα. Την αρωματίζετε με κάρι και τη σερβίρετε με τηγανητά πράσα που της δίνουν μία διαφορετική γευστική πινελιά.
Υλικά
- 600γρ. καρότα
- 2 πατάτες μικρές
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. σούπας κάρι γλυκό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι λευκό
- 1 πράσο καθαρισμένο καλά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Για τα τηγανητά πράσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τα καρότα, τις πατάτες, το κύμινο, το κάρι και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 2
Σοτάρετε τα υλικά για μερικά λεπτά και προσθέτετε περίπου 1½ λίτρο νερό. Βράζετε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα περνάτε από το μπλέντερ μέχρι η σούπα να γίνει βελούδινη. Την αδειάζετε ξανά στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι η σούπα να πήξει ελαφρά και να πάρει βελούδινη υφή.
Βήμα 3
Όσο βράζει η σούπα ετοιμάζετε το πράσο: Κρατάτε μόνο το άσπρο μέρος, το κόβετε κατά μήκος στη μέση και στη συνέχεια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε μακριά, λεπτά μπαστουνάκια. Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγανάκι, ρίχνετε λίγα λίγα τα μπαστουνάκια του πράσου και τα σοτάρετε μέχρι να ξανθύνουν. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 4
Σερβίρετε τη σούπα στα πιάτα γαρνίροντας στο κέντρο με τα σοταρισμένα κομματάκια του πράσου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb