Παρά το νεαρό της ηλικίας του, στα 27 του χρόνια, ο Enrico Derflingher κατάφερε να γίνει ο πρώτος Ιταλός σεφ του Kensington από το 1987 μέχρι και το 1990, ενώ στη συνέχεια, μαγείρευε τα γεύματα του George Bush κατά τη διάρκεια της προεδρίας του τη δεκαετία του 1990. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατάφερε παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα να ιδρύσει εστιατόρια στην Ιαπωνία και την Ιταλία και μάλιστα να κερδίσει και ένα αστέρι Michelin.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την εμπειρία του στο παλάτι και αποκάλυψε πως μία από τις αγαπημένες του εμπειρίες ήταν όταν μαγείρεψε ένα ολόκληρο συμπόσιο για το πάρτι που έκανε η βασίλισσα στον κήπο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία. “Ήταν πολύ σπουδαία εκδήλωση και ήταν τιμή μου να βρίσκομαι εκεί”, έχει πει χαρακτηριστικά. Αποκάλυψε επίσης ότι το αγαπημένο πιάτο όλης της βασιλικής οικογένειας είναι το Ριζότο της Βασίλισσας Βικτώριας, το οποίο μπορεί κανείς να δοκιμάσει στο εστιατόριο L’Orangerie στο Παρίσι. Η λίστα των υλικών του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κόκκινες γαρίδες από τη Σικελία, παρμεζάνα, μυρωδικά και ιταλικό αφρώδες κρασί.
Στη συνέχεια, με αφορμή την εμπειρία του σε μεγάλες κουζίνες ξενοδοχείων και εστιατορίων, μίλησε για τη διαφορά του να μαγειρεύεις για κοινό με το να προετοιμάζεις πιάτα για πρόσωπα κύρους. “Οι πελάτες των ξενοδοχείων και των εστιατορίων έχουν απαιτήσεις, οι οποίες αλλάζουν διαρκώς. Μπορεί να καθυστερήσουν ή να εμφανιστούν με επιπλέον καλεσμένους, Οφείλεις λοιπόν να είσαι ευέλικτος και να αυθαιρετείς, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς”, δήλωσε. “Όταν όμως μαγειρεύεις για κάποιον βασιλιά ή πρόεδρο θα πρέπει να ακολουθείς ένα αυστηρό πρωτόκολλο, το οποίο δεν αλλάζει με τίποτα”, συνέχίζει.
Φέτος, ο Enrico ανέλαβε τη θέση του συμβούλου σεφ στο CastaDiva Resort and Spa στην Ιταλία και δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος που ύστερα από 20 χρόνια καριέρας στο εξωτερικό επέστρεψε στις ρίζες του, στην πανέμορφη λίμνη Κόμο.