Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με όσπρια του οποίου η γεμάτη γεύση θα σάς εκπλήξει ευχάριστα!
Υλικά
- 500 γρ. φακές ψιλές
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (από την ποικιλία Ξινόμαυρο)
- 8 λεπτοκομμένες φέτες λούτζας
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις φακές σε 4 φλιτζάνια νερό για 10 λεπτά και τις σουρώνετε.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 3
Προσθέτετε τις φακές, την ψιλοκομμένη ντομάτα και 3 ποτήρια νερό. Ανακατεύετε και ρίχνετε τη δάφνη και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα 4
Βράζετε για 20 λεπτά, προσθέτετε το κρασί και συνεχίζετε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι οι φακές να χυλώσουν. Τέλος, προσθέτετε όσο αλάτι θέλετε, ανακατεύετε και σερβίρετε γαρνίροντας με λεπτές φέτες λούτζας.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Elena Jeffrey