Ο συνδυασμός σοκολάτας-κάστανου είναι από τα πιο απολαυστικά παντρέματα για τα χειμερινά γλυκά, όπως αυτή η απίθανη τούρτα με κακάο, garni σοκολάτα και κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ.
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά να ασπρίσει το μίγμα και να υπερδιπλασιαστεί σε όγκο. Σταματάτε το μίξερ, βάζετε τη Φαρίνα και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε σουρωτήρι και το κοσκινίζετε πάνω από το μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.
Παίρνετε μια φόρμα διαμ. 23-24 εκ. και στρώνετε τον πάτο της με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος κομμένο στα μέτρα της. Tο λαδώνετε ελαφρά με πινέλο. Ρίχνετε μέσα το μίγμα και ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι μαζί με το χαρτί και αφού το αφαιρέσετε προσεκτικά το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζετε το Garni Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το ανακατεύετε με τη μαρμελάδα κάστανο και το μπράντι. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε. Αφού κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβετε προσεκτικά σε τρεις δίσκους.
Τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα σερβιρίσματος, σκεπάζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας κάστανου, σκεπάζετε με δεύτερο παντεσπάνι, την υπόλοιπη κρέμα κάστανου και σκεπάζετε με το τρίτο παντεσπάνι. Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη της σοκολάτας (γκανάς): Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και σπάζετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ομοιόμορφα κομμάτια. Τα ρίχνετε σε μπολ και όταν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος περιχύνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με την καυτή κρέμα. Μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα και στο τέλος ενσωματώνετε στο λιωμένο μίγμα το μέλι και το μπράντι.
Απλώνετε πάνω από την τούρτα την γκανάς καλύπτοντας και τα πλαϊνά της. Διακοσμείτε την τούρτα με μαρόν γλασέ και το τριμμένο αμύγδαλο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά να ασπρίσει το μίγμα και να υπερδιπλασιαστεί σε όγκο. Σταματάτε το μίξερ, βάζετε τη Φαρίνα και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε σουρωτήρι και το κοσκινίζετε πάνω από το μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.
Βήμα 2
Παίρνετε μια φόρμα διαμ. 23-24 εκ. και στρώνετε τον πάτο της με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος κομμένο στα μέτρα της. Tο λαδώνετε ελαφρά με πινέλο. Ρίχνετε μέσα το μίγμα και ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι μαζί με το χαρτί και αφού το αφαιρέσετε προσεκτικά το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε το Garni Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το ανακατεύετε με τη μαρμελάδα κάστανο και το μπράντι. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε. Αφού κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβετε προσεκτικά σε τρεις δίσκους.
Βήμα 4
Τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα σερβιρίσματος, σκεπάζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας κάστανου, σκεπάζετε με δεύτερο παντεσπάνι, την υπόλοιπη κρέμα κάστανου και σκεπάζετε με το τρίτο παντεσπάνι. Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο.
Βήμα 5
Για την επικάλυψη της σοκολάτας (γκανάς): Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και σπάζετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ομοιόμορφα κομμάτια. Τα ρίχνετε σε μπολ και όταν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος περιχύνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με την καυτή κρέμα. Μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα και στο τέλος ενσωματώνετε στο λιωμένο μίγμα το μέλι και το μπράντι.
Βήμα 6
Απλώνετε πάνω από την τούρτα την γκανάς καλύπτοντας και τα πλαϊνά της. Διακοσμείτε την τούρτα με μαρόν γλασέ και το τριμμένο αμύγδαλο.