Καλοκαιρινή τάρτα με έντονο μεσογειακό άρωμα, από την τραγανή, αρωματισμένη με ρίγανη βάση, που «ξεχνάει» την κλασσική συνταγή της ζύμης μπριζέ και αντικαθιστά το βούτυρο με το ελαιόλαδο, έως τη γέμιση που «παντρεύει» τα κολοκυθάκια με τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες , τη φέτα και τη γραβιέρα.
Ετοιμάζετε την μεσογειακή ζύμη μπριζέ ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής.
Την τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
Βάζετε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε ελαφρά. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτετε στο μίγμα τα κομμάτια της φέτας και της γραβιέρας, τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και τα μισή ποσότητα από τα ντοματίνια και ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε ελαφρώς, με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, την ταρτιέρα και στρώνετε τη ζύμη φροντίζοντας να καλυφθούν και τα τοιχώματα. Τρυπάτε την επιφάνεια με πιρούνι και αδειάζετε το μίγμα της γέμισης πάνω στην ζύμη. Σκορπίζετε πάνω στη γέμιση τα υπόλοιπα ντοματίνια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε την μεσογειακή ζύμη μπριζέ ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής.
Βήμα 2
Την τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
Βήμα 4
Βάζετε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε ελαφρά. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 5
Προσθέτετε στο μίγμα τα κομμάτια της φέτας και της γραβιέρας, τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και τα μισή ποσότητα από τα ντοματίνια και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 6
Λαδώνετε ελαφρώς, με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, την ταρτιέρα και στρώνετε τη ζύμη φροντίζοντας να καλυφθούν και τα τοιχώματα. Τρυπάτε την επιφάνεια με πιρούνι και αδειάζετε το μίγμα της γέμισης πάνω στην ζύμη. Σκορπίζετε πάνω στη γέμιση τα υπόλοιπα ντοματίνια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.