LOYKANIKA
clock icon
20'

Χωριάτικα λουκάνικα στο γκριλ με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

  • 1 κιλό χωριάτικα πικάντικα λουκάνικα
  • Για την σάλτσα μουστάρδας

  • 1/3 φλιτζανιού μουστάρδα Dijon ή απλή
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
  • πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο

Ένας γρήγορος μεζές για τη μπίρα σας, που ετοιμάζεται εύκολα και έχει πάντα σίγουρη επιτυχία.

Ετοιμάζετε το γκριλ να κάψει και τοποθετείτε τη σχάρα στη μεσαία σκάλα.
Χαράζετε λίγο τα λουκάνικα σε 2-3 μεριές και τα ψήνετε στο γκριλ γυρίζοντας τα από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν (περίπου 10-12 λεπτά).
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας και τη σερβίρετε σε μπολ δίπλα στα ψημένα λουκάνικα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το γκριλ να κάψει και τοποθετείτε τη σχάρα στη μεσαία σκάλα.

Βήμα 2

Χαράζετε λίγο τα λουκάνικα σε 2-3 μεριές και τα ψήνετε στο γκριλ γυρίζοντας τα από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν (περίπου 10-12 λεπτά).

Βήμα 3

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας και τη σερβίρετε σε μπολ δίπλα στα ψημένα λουκάνικα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey