Τα αλμυρά μάφιν είναι από τα πιο νόστιμα ορεκτικά ή σνακ. Δοκιμάστε τα χωρίς να βάλετε κρέας ή κοτόπουλο αλλά διάφορα λαχανικά και θα μάς θυμηθείτε.
Υλικά
- 2 κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους
- 1 μελιτζάνα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας πιπεριά Φλωρίνης ψητή (από βάζο), στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
- 5 αβγά
- 160ml ελαιόλαδο
- 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζάνι πικάντικη κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 12 ελιές ψιλοκομμένες
- λίγη γραβιέρα ή φέτα σε κύβους
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε σε δύο κουταλιές λάδι τις ροδέλες της μελιτζάνας. Όταν ξανθύνουν, τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.Βήμα 2
Σοτάρετε την πιπερίτσα, το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.Βήμα 3
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το γάλα και το τριμμένο τυρί.Βήμα 4
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, τα κομματάκια ψητής πιπεριάς, τις ελιές και τη γραβιέρα και ανακατεύετε με σπάτουλα.Βήμα 5
Μοιράζετε το μίγμα σε μια φόρμα με 12 υποδοχές (για muffins). Τις γεμίζετε κατά τα 2/3, πασπαλίζετε με λίγη γραβιέρα ή φέτα και ψήνετε τα muffins σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν όμορφα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Elena Jeffrey