Εντυπωσιακό και νόστιμο γλυκό με τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών, που θα φτιάξετε με γιαούρτι και Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση λεμόνι.
Παίρνετε ένα ταψάκι βαθύ και το ντύνετε με μεμβράνη.
Μέσα σε ένα μπολ διαλύετε τη ζάχαρη και το περιεχόμενο του φακέλου του ζελέ στο καυτό νερό. Όταν διαλυθεί εντελώς προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε με φέτες από πορτοκάλι και μανταρίνι τον πάτο της φόρμας του ταψιού σας και συμπληρώνετε με λίγο μίγμα γιαουρτιού, να σκεπάσει τα φρούτα σε ύψος ένα δάχτυλο και αφήνετε την φόρμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το γιαουρτοζελέ.
Όταν σταθεροποιηθεί λίγο βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και τοποθετείτε γύρω γύρω στα τοιχώματα της φόρμας ροδέλες από πορτοκάλι. Αδειάζετε στη φόρμα το υπόλοιπο μίγμα γιαουρτιού. Μπορείτε να ψιλοκόψετε και να ανακατέψετε μέσα του τα υπόλοιπα φρούτα που σας περίσσεψαν.
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά για 4-5 ώρες ακόμα τουλάχιστον. Αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα και αφαιρείτε προσεκτικά την μεμβράνη πριν σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Παίρνετε ένα ταψάκι βαθύ και το ντύνετε με μεμβράνη.
Βήμα 2
Μέσα σε ένα μπολ διαλύετε τη ζάχαρη και το περιεχόμενο του φακέλου του ζελέ στο καυτό νερό. Όταν διαλυθεί εντελώς προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 3
Στρώνετε με φέτες από πορτοκάλι και μανταρίνι τον πάτο της φόρμας του ταψιού σας και συμπληρώνετε με λίγο μίγμα γιαουρτιού, να σκεπάσει τα φρούτα σε ύψος ένα δάχτυλο και αφήνετε την φόρμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το γιαουρτοζελέ.
Βήμα 4
Όταν σταθεροποιηθεί λίγο βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και τοποθετείτε γύρω γύρω στα τοιχώματα της φόρμας ροδέλες από πορτοκάλι. Αδειάζετε στη φόρμα το υπόλοιπο μίγμα γιαουρτιού. Μπορείτε να ψιλοκόψετε και να ανακατέψετε μέσα του τα υπόλοιπα φρούτα που σας περίσσεψαν.
Βήμα 5
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά για 4-5 ώρες ακόμα τουλάχιστον. Αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα και αφαιρείτε προσεκτικά την μεμβράνη πριν σερβίρετε.