kavourmas01
clock icon
25'

Χυλοπίτες με καβουρμά

Υλικά

  • 1 πακέτο χυλοπίτες χοντρές ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 500γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια ή 500γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
  • 300γρ. καβουρμά σε κυβάκια
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγο βασιλικό ξερό ή φρέσκο αν έχετε
  • μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • αλάτι πιπέρι

Ένα πανεύκολο και νόστιμο φαγητό που θα φτιάξετε σε λιγότερο από 30 λεπτά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις χυλοπίτες με όποιο άλλο ζυμαρικό σάς αρέσει.

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε πρώτα το λάδι και μετά το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Σοτάρετε να μαλακώσουν λίγο τα υλικά σας και στη συνέχεια ρίχνετε τον καβουρμά, ανακατεύετε για 1 λεπτό και ρίχνετε την ντομάτα, τον ξερό βασιλικό και αλατοπίπερο. Μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα της ντομάτας.

Παράλληλα βράζετε αλ ντέντε σε διπλανή κατσαρόλα τις χυλοπίτες μέσα σε αλατισμένο νερό.

Στραγγίζετε τις χυλοπίτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε τον μαϊντανό. Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα και πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε πρώτα το λάδι και μετά το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Σοτάρετε να μαλακώσουν λίγο τα υλικά σας και στη συνέχεια ρίχνετε τον καβουρμά, ανακατεύετε για 1 λεπτό και ρίχνετε την ντομάτα, τον ξερό βασιλικό και αλατοπίπερο. Μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα της ντομάτας.

Βήμα 2

Παράλληλα βράζετε αλ ντέντε σε διπλανή κατσαρόλα τις χυλοπίτες μέσα σε αλατισμένο νερό.

Βήμα 3

Στραγγίζετε τις χυλοπίτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε τον μαϊντανό. Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα και πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή