Λαχταριστό σάντουιτς, μπουκιά και άρωμα Ελλάδας! Η ζεστή λαχανοσαλάτα και η μουστάρδα είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά για τα λουκάνικα.
Υλικά
- 4 λουκάνικα χωριάτικα
- 8 φέτες από προζυμένιο χωριάτικο ψωμί
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 100γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 300γρ. λάχανο κομμένο πολύ λεπτά
- 100γρ. καρότο τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 4 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
- 50γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 50γρ. σταφίδες μαύρες
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Για το σάντουιτς
Για τη ζεστή σαλάτα
Tips
- Μπορείτε να ψήσετε τις φέτες ψωμί στο σχαροτήγανο μόλις βγάλετε τα λουκάνικα.
- Για καλύτερο ψήσιμο καλό είναι να κάνετε χαρακιές στα λουκάνικα πριν τα ψήσετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο, βάζετε τα λουκάνικα και τα αφήνετε να ψηθούν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα 2 είδη μουστάρδας και το μέλι και τα κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 3
Για τη ζεστή σαλάτα: Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το λάχανο, το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθούν και αυτά.
Βήμα 4
Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε, μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά. Σβήνετε με το μηλόξιδο, προσθέτετε 5-6 κουτ. σούπας νερό, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Βήμα 5
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη ρίγανη, τις σταφίδες, τα καρύδια, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.
Βήμα 6
Για τα σάντουιτς: Αλείφετε τις φέτες ψωμί με λίγο από το μίγμα μουστάρδας-μελιού που ετοιμάσατε. Βάζετε στις μισές φέτες τη ζεστή σαλάτα, από 1 λουκάνικο κομμένο στη μέση και κλείνετε με τις υπόλοιπες φέτες. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με το υπόλοιπο μίγμα μουστάρδας-μελιού.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή