Από όλες τις σαλάτες αυτή θα έλεγα ότι είναι η αγαπημένη μου: λουσάτη, δροσερή και σικάτη, ταιριάζει υπέροχα σε ένα γιορτινό αλλά και στο σαρακοστιανό τραπέζι.
Υλικά
- τα τρυφερά φύλλα από ένα ελληνικό μαρούλι, χοντροκομμένα
- 200γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 ώριμο αβοκάντο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 σταγόνες ταμπάσκο
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σος
Tips
- Το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται στο αβοκάντο: πρέπει να είναι ώριμο αλλά όχι παραγινομένο γιατί πικρίζει.
- Μπορείτε να κάνετε τη σαλάτα με κατεψυγμένες γαρίδες αλλά γίνεται νοστιμότερη με τις φρέσκες, οικονομικές, μικρούλες ελληνικές, αν έχεις την υπομονή να τις ζεματίσεις και στη συνέχεια να τις καθαρίσεις.