Αυτό το σάντουιτς με τα ψητά μανιτάρια και τη σος γιαουρτιού, είναι τόσο νόστιμο που θα ξεχάσετε ότι δεν περιέχει καθόλου κρέας.
Υλικά
- 400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε μεσαία κομμάτια
- ½ κουτ. γλυκού καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
- ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. φυτικό γιαούρτι
- 5-6 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3-4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- προζυμένιο ψωμί
- ντομάτα σε φέτες
Μερίδες: 4
Για τα μανιτάρια
Για τη σος γιαουρτιού
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Μανιτάρια: Απλώνουμε τα μανιτάρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ραντίζουμε με 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ανακατεύουμε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20΄.
Βήμα 2
Σος γιαουρτιού: Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Βήμα 3
Απλώνουμε σε κάθε φέτα ψωμιού 1 κουτ. σούπας σος γιαουρτιού, ακουμπάμε 2-3 φέτες ντομάτας και μοιράζουμε από πάνω τα μανιτάρια. Καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμιού και σερβίρουμε.
Styling—ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΛΥΚΟΥΡΈΣΗ, Food styling—ΜΆΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ
Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY