Kiev-chicken1
clock icon
1:30'

Μπουκιές κοτόπουλου Κιέβου

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 4 μέτρια στήθη κοτόπουλου
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • Για το πανάρισμα

  • 3 αυγά
  • 80 ml γάλα
  • 500 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο αλεύρι γ.ό.χ.
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Αυτές οι λαχταριστές μπουκιές κοτόπουλου Κιέβου με τραγανό πανάρισμα είναι μια εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή ιδανική για κάθε περίσταση και το γιορτινό τραπέζι.

Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε 4 ίσα κομμάτια το καθένα. Τοποθετούμε ένα κομμάτι μεμβράνη 15x15 στον πάγκο, βάζουμε ένα κομμάτι κοτόπουλο με την κομμένη μεριά προς τα πάνω και σκεπάζουμε με μικρότερο κομμάτι μεμβράνης. Χτυπάμε με μπάτη το κοτόπουλο να γίνει λεπτό χωρίς να ανοίξει. Αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε το βούτυρο με τον μαϊντανό. Βάζουμε από 1 κουτ. σούπας βούτυρο στο κέντρο, διπλώνουμε το κοτόπουλο στρίβοντας τη μεμβράνη για να δημιουργηθεί ένα μπαλάκι με το βούτυρο μέσα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Σε βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι, σε ένα μπολ τη φρυγανιά και σε άλλο τα αυγά χτυπημένα με γάλα. Περνάμε το κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το μείγμα αυγό/γάλα και τέλος από τη φρυγανιά. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το τηγάνισμα.

Τηγανίζουμε τις μπουκιές σε μπόλικο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε προαιρετικά με λίγη μαγιονέζα.

Φωτογραφίες - Food styling: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε 4 ίσα κομμάτια το καθένα. Τοποθετούμε ένα κομμάτι μεμβράνη 15x15 στον πάγκο, βάζουμε ένα κομμάτι κοτόπουλο με την κομμένη μεριά προς τα πάνω και σκεπάζουμε με μικρότερο κομμάτι μεμβράνης. Χτυπάμε με μπάτη το κοτόπουλο να γίνει λεπτό χωρίς να ανοίξει. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε το βούτυρο με τον μαϊντανό. Βάζουμε από 1 κουτ. σούπας βούτυρο στο κέντρο, διπλώνουμε το κοτόπουλο στρίβοντας τη μεμβράνη για να δημιουργηθεί ένα μπαλάκι με το βούτυρο μέσα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Βήμα 3

Σε βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι, σε ένα μπολ τη φρυγανιά και σε άλλο τα αυγά χτυπημένα με γάλα. Περνάμε το κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το μείγμα αυγό/γάλα και τέλος από τη φρυγανιά. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το τηγάνισμα.

Βήμα 4

Τηγανίζουμε τις μπουκιές σε μπόλικο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε προαιρετικά με λίγη μαγιονέζα.

Φωτογραφίες - Food styling: Εύα Μονοχάρη