Φέτα
clock icon
25'

Κροκέτες με φέτα και σπανάκι στο air fryer

Υλικά

  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 300 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ, θρυμματισμένη
  • 1 αυγό
  • 3-4 κ.σ. ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά (όσο χρειαστεί για να σφίξει το μίγμα)
  • 1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή ξερό κρεμμύδι, σοταρισμένο (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το πανάρισμα

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά (ή πάνκο για έξτρα τραγανό αποτέλεσμα)

Έτοιμες σε λιγότερο από μισή ώρα, τραγανές και φουλ τυρένες, αυτές οι κροκέτες φέτας φτιάχνονται απαραίτητα με την πλούσια σε γεύση φέτα ΔΩΔΩΝΗ.

 

 

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το σπανάκι για να μαραθεί.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το μοσχοκάρυδο, το σπανάκι, το αυγό, λίγο αλάτι, το πιπέρι και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα που να μπορούμε να το πλάσουμε. Αν είναι πολύ υγρό, προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες ή πλακέ κροκέτες. Τις βάζουμε στο ψυγείο για 20–30 λεπτά να σφίξουν (προαιρετικό, αλλά βοηθάει στο πανάρισμα και στο τηγάνισμα).

Περνάμε κάθε κροκέτα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.

Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και τις βάζουμε στο air fryer για 15 λεπτά.

Για περισσότερες συνταγές για όλους τους DODONI Lovers επισκεφθείτε το website ΔΩΔΩΝΗ.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το σπανάκι για να μαραθεί.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το μοσχοκάρυδο, το σπανάκι, το αυγό, λίγο αλάτι, το πιπέρι και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα που να μπορούμε να το πλάσουμε. Αν είναι πολύ υγρό, προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.

Βήμα 3

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες ή πλακέ κροκέτες. Τις βάζουμε στο ψυγείο για 20–30 λεπτά να σφίξουν (προαιρετικό, αλλά βοηθάει στο πανάρισμα και στο τηγάνισμα).

Βήμα 4

Περνάμε κάθε κροκέτα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.

Βήμα 5

Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και τις βάζουμε στο air fryer για 15 λεπτά.

Για περισσότερες συνταγές για όλους τους DODONI Lovers επισκεφθείτε το website ΔΩΔΩΝΗ.