Το μωσαϊκό είναι ένα αγαπημένο γλυκό, μικρών και μεγάλων που μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε κάθε εορταστικό τραπέζι. Σε αυτή τη συνταγή το φτιάχνουμε με κακάο ΙΟΝ και κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ.
Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 250 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας κακάο ΙΟΝ
- 150 γρ. καρύδια χονδροκομμένα
- 90 γρ. cranberries
- 90 γρ. φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
- 2-3 πρέζες από mix πιπεριών
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 80 ml Moscato d’asti (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια. Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια, τα φιστίκια, τα cranberries, το κακάο ΙΟΝ, το Moscato d’asti και 2-3 πρέζες mix πιπεριών και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ψιλοκομμένη κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 4
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Απλώνουμε το ένα μέρος σε μεμβράνη και το τυλίγουμε σαν σαλάμι. Κάνουμε το ίδιο και με το υπόλοιπο μείγμα.
Βήμα 5
Βάζουμε τα δύο «σαλάμια» στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά. Ιδανικά τα σερβίρουμε την επόμενη ημέρα.