Αυτή την εποχή ένα από τα ροφήματα που ανυπομονούμε πάντα να απολαύσουμε είναι ο καφές με γεύση κολοκύθα ή αλλιώς το pumpkin spice latte. Υπάρχει, όμως, εύκολος τρόπος να το φτιάξουμε στο σπίτι; Με την παρακάτω συνταγή σίγουρα, αφού δεν βασίζεται σε έτοιμα σιρόπια, αλλά σε πραγματική κολοκύθα.
Υλικά για 2 ροφήματα
2 κουτ. σούπας πουρέ κολοκύθας*
½ κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για τάρτα κολοκύθας + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζ. γάλα
2 δόσεις εσπρέσο
Σαντιγί (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον πουρέ κολοκύθας μαζί με τα μπαχαρικά και λίγο πιπέρι. Τα αφήνουμε για περίπου δύο λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί χωρίς να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Αν δεν έχουμε, το μεταφέρουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο και αφράτο.
Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο και μοιράζουμε από μία δόση σε κάθε κούπα. Προσθέτουμε το μείγμα της κολοκύθας, ανακατεύουμε και, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με σαντιγί και λίγη επιπλέον ποσότητα μπαχαρικών.
Για το μείγμα μπαχάρκων για το pumpkin spice latte
Η βασική συνταγή
Υλικά
4 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
⅓ κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
½ κουτ. γλυκού κάρδαμο
Προαιρετικά
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο
Συνταγή pumpkin spice mix με κολοκύθα
Υλικά
2 κουτ. σούπας πουρέ κολοκύθας
1 κουτ. σούπας κανέλα
2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τον πουρέ κολοκύθας, τα μπαχαρικά και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να κάνει φουσκάλες. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε. Αποσύρετε από τη φωτιά και με ένα ραβδομπέλντερ, ομογενοποιείστε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα.
Δείτε επίσης