Το pumpkin cheesecake είναι ένα από εκείνα τα γλυκά, που είναι ιδανικά για αυτή την εποχή του χρόνου. Οι ζεστές, γνώριμες νότες μπαχαρικών της κλασικής κολοκυθόπιτας συναντούν τη βελούδινη, κρεμώδη υφή ενός New York Cheesecake. Ακόμη κι αν δεν έχετε ξαναφτιάξει cheesecake ή κολοκυθόπιτα, αυτή η συνταγή είναι φτιαγμένη για όλους: απλή για τους αρχάριους, αξιόπιστη για τους πιο έμπειρους.

Συνταγή για κρεμώδες cheesecake με κολοκύθα

2 ώρες | Μερίδες: 12

Υλικά

Για τη βάση
150 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
50 γρ. ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
85 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση
675 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10%
150 γρ. καστανή ζάχαρη
135 γρ. λευκή ζάχαρη
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
425 γρ. πουρέ κολοκύθας
1 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών για pumpkin pie
1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
4 μεγάλα αυγά
2 κρόκοι μεγάλων αυγών

Διαδικασία

Για τη βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C (πάνω–κάτω). Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν λεπτά τρίμματα και έπειτα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Μεταφέρουμε σε ταψί και πιέζουμε μόνο στον πάτο (όχι στα τοιχώματα) με ένα ποτήρι για να γίνει επίπεδο. Ψήνουμε για 8–10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για τη γέμιση: Σε μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη λευκή και καστανή ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να γίνει λείο και αφράτο το μείγμα (3–5 λεπτά). Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον πουρέ κολοκύθας, τα μπαχαρικά και τη βανίλια. Χτυπάμε σε χαμηλή–μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας ελαφρά μετά από κάθε προσθήκη. Κάνουμε το ίδιο με τους δύο κρόκους. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ώστε το μείγμα να είναι ομοιόμορφο και χωρίς φουσκάλες.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη κρύα βάση του cheesecake και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε το ταψί με το cheesecake μέσα σε ένα μεγαλύτερο και βαθύ ταψί, ώστε να δημιουργήσουμε μπεν μαρί. Γεμίζουμε το μεγάλο ταψί με ζεστό νερό, μέχρι το νερό να φτάνει περίπου 2 εκ. στο ύψος του cheesecake. Ψήνουμε στους 150°C για 65–80 λεπτά, μέχρι οι άκρες να είναι σταθερές και το κέντρο να κουνιέται ελαφρά σαν ζελέ (όχι εντελώς υγρό). Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το cheesecake μέσα για 1 ώρα, με την πόρτα κλειστή. Βγάζουμε προσεκτικά το ταψί από το νερό. Αφήνουμε το cheesecake σε σχάρα να κρυώσει για άλλη 1 ώρα. Καλύπτουμε με μεμβράνη (χωρίς να ακουμπάει στην επιφάνεια) και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.

Σημειώσεις: Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως 3 ημέρες ή στην κατάψυξη σε αεροστεγές δοχείο έως 1 μήνα. Αποψύχουμε στο ψυγείο.

Δείτε επίσης

Πώς να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σπιτικό pumpkin spice mix