Η μους σοκολάτας είναι από τα πιο διαχρονικά και αγαπημένα γλυκά, ένα επιδόρπιο που συνδυάζει την αέρινη, βελούδινη υφή με την έντονη γεύση της καλής σοκολάτας. Παρά την εκλεπτυσμένη της εμφάνιση, πρόκειται για μια παρασκευή που μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι, αρκεί να ακολουθηθούν μερικές βασικές αρχές που εξασφαλίζουν το τέλειο αποτέλεσμα: σωστή θερμοκρασία στα υλικά, απαλές κινήσεις στο ανακάτεμα και η επιλογή ποιοτικής σοκολάτας.
Πώς φτιάχνουμε μους σοκολάτας
Η επιτυχημένη μους πρέπει να είναι ανάλαφρη, σταθερή και πλούσια σε άρωμα. Με την παρακάτω συνταγή μπορεί κανείς να πετύχει την ιδανική ισορροπία μεταξύ αφράτου και πυκνού, ώστε κάθε κουταλιά να λιώνει στο στόμα και να αφήνει μια βαθιά, καθαρή επίγευση σοκολάτας.
Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ
3 μεγάλα αυγά, χωρισμένα, φρέσκα και καλής ποιότητας
40 γρ. ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), καλά παγωμένη
Μια πρέζα αλάτι
Διαδικασία
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς ώστε να είναι χλιαρή.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει γυαλιστερή και σταθερή.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί, όχι πολύ σφιχτή. Ανακατεύουμε τους κρόκους μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Το μείγμα θα γίνει λίγο παχύ, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.
Ενσωματώνουμε απαλά τη μαρέγκα στη σοκολάτα, σε 2-3 δόσεις, με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε πάλι απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2–3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Διαβάστε επίσης:
Πώς φυλάσσεται και πώς συντηρείται η σοκολάτα ΙΟΝ
Πώς λιώνουμε την ION κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων χωρίς να καεί