Η Cava Anthidis, μια από τις πιο ιστορικές κάβες στην Ελλάδα, συμπλήρωσε φέτος 80 χρόνια παρουσίας στον χώρο των premium κρασιών και αποσταγμάτων. Το γεγονός γιορτάστηκε με τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις στο κατάστημά της στο Κολωνάκι.

Η πρώτη βραδιά ήταν αφιερωμένη στον κλασικό Negroni, προσφέροντας στους καλεσμένους την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις διαφορετικές εκδοχές του διάσημου κοκτέιλ και να φτιάξουν οι ίδιοι το δικό τους. Η δεύτερη βραδιά στράφηκε στο ουίσκι, με επίκεντρο το Johnnie Walker, σε μια μοναδική γευστική εμπειρία υπό την καθοδήγηση της Diageo Hellas. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία: η Cava Anthidis ήταν η πρώτη που έφερε στην Ελλάδα αυτό το θρυλικό σκωτσέζικο ουίσκι, αφήνοντας τη δική της σφραγίδα στην ιστορία των premium spirits στη χώρα. Η τρίτη βραδιά είχε ως πρωταγωνιστή το Grand Marnier και τις διάσημες crêpes Suzette, φτιαγμένες live από το Begnis Catering, δημιουργώντας μια αυθεντική γαλλική εμπειρία. Και εδώ η ιστορία επαναλαμβάνεται: η οικογένεια Ανθίδη ήταν η πρώτη που εισήγαγε το Grand Marnier στην Ελλάδα, φέρνοντας στο ελληνικό κοινό τα εκλεπτυσμένα λικέρ και ευρωπαϊκά αποστάγματα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών βραδιών, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την πορεία της Cava Anthidis μέσα στις δεκαετίες από τον Γιάννη Κοροβέση, ο οποίος ανέδειξε την ιστορία της κάβας και τη σχέση της με την ελληνική γαστρονομική σκηνή. Ιδρυμένη το 1945, η Cava Anthidis συνεχίζει να εξελίσσεται υπό την καθοδήγηση της τρίτης γενιάς της οικογένειας, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη εμπειρία του fine drinking. Το κατάστημα στο Κολωνάκι δεν είναι πια μόνο ένας χώρος αγορών, αλλά και ένα bar όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν επί τόπου κρασί ή ποτό με συνοδεία τυριών και αλλαντικών, ζώντας την εμπειρία μιας πραγματικά εκλεπτυσμένης γευστικής απόλαυσης.

Δείτε επίσης

Το χρονικό του τρύγου του Αττικού αμπελώνα

Σερβίρισμα κρασιού: Γιατί η θερμοκρασία κάνει τη διαφορά

Αυτά είναι τα πιο υγιεινά αλκοολούχα ποτά