Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε βήμα βήμα ένα πεντανόστιμο σάντουιτς με σπεντζοφάι
Υλικά
- 1 ψωμάκι
- 1 φύλλο μαρούλι
- 40 γρ. φέτα
- 75 γρ. λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες
- ½ πράσινη πιπεριά κομμένη καρέ
- ½ πιπεριά Φλωρίνης κομμένη καρέ
- 60 γρ. ντομάτα τριμμένη
- ½ κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- λίγη καυτερή πιπεριά
- λίγο λευκό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό κομμάτι φέτα, θρυμματισμένη
- 1 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
- 25 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 1
Για το σπεντζοφάι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο στο ελαιόλαδο για 2΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 5΄ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1΄.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε μέσα τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε 4΄-5΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 3
Κόβουμε το ψωμάκι στα δύο και πρώτα βάζουμε το μαρούλι, ύστερα τη σάλτσα σπεντζοφάι, τη θρυμματισμένη φέτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography