santouits-spetzofai-anoigma
clock icon
20'

Σάντουιτς με τσιαπάτα, σπεντζοφάι και φέτα

Υλικά

    Μερίδες: 1

  • 1 ψωμάκι
  • 1 φύλλο μαρούλι
  • 40 γρ. φέτα
  • Για το σπεντζοφάι

  • 75 γρ. λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες
  • ½ πράσινη πιπεριά κομμένη καρέ
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης κομμένη καρέ
  • 60 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • λίγη καυτερή πιπεριά
  • λίγο λευκό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κομμάτι φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 25 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε βήμα βήμα ένα πεντανόστιμο σάντουιτς με σπεντζοφάι

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο στο ελαιόλαδο για 2΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 5΄ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1΄.

Ανακατεύουμε μέσα τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε 4΄-5΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κόβουμε το ψωμάκι στα δύο και πρώτα βάζουμε το μαρούλι, ύστερα τη σάλτσα σπεντζοφάι, τη θρυμματισμένη φέτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο στο ελαιόλαδο για 2΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 5΄ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1΄.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε μέσα τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε 4΄-5΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 3

Κόβουμε το ψωμάκι στα δύο και πρώτα βάζουμε το μαρούλι, ύστερα τη σάλτσα σπεντζοφάι, τη θρυμματισμένη φέτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography