Αν αγαπάτε τη σοκολάτα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι πραγματικά ξεχωριστό: σπιτικά σοκολατάκια γεμιστά με ΙΟΝ κουβερτούρα. Είναι εντυπωσιακά, πεντανόστιμα και φτιάχνονται εύκολα, αρκεί να ακολουθήσετε μερικά απλά μυστικά.

Τι θα χρειαστείτε για τα σοκολατάκια

– 300 γρ. ΙΟΝ κουβερτούρα (μαύρη, γάλακτος ή λευκή).

– Τη γέμιση της επιλογής σας: φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα ή ξηρούς καρπούς.

– Καλούπια σιλικόνης για σοκολατάκια.

Πώς θα φτιάξετε τα σοκολατάκια

Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα. Λιώστε τα 3/4 της σοκολάτας σε bain-marie, σε μέτρια – χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. (Δείτε οδηγίες για σωστό λιώσιμο σε μπεν μαρί εδώ). Αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο 1/4 ψιλοκομμένης σοκολάτας. Ανακατεύετε με μαρίζ ή σπάτουλα μέχρι να λιώσει πλήρως και η σοκολάτα να ομογενοποιηθεί.

Η τελική θερμοκρασία πρέπει να είναι κάτω από 34 °C. Αν η σοκολάτα δεν έχει φτάσει ακόμη στη σωστή θερμοκρασία, προσθέστε λίγη ακόμα ψιλοκομμένη σοκολάτα και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.

Ρίξτε λίγη λιωμένη σοκολάτα σε κάθε θήκη του καλουπιού και απλώστε την να καλύψει τα τοιχώματα. Αναποδογυρίστε για να φύγει η περίσσεια σοκολάτα και αφήστε το καλούπι στο ψυγείο για 5–10 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί.

Γεμίστε κάθε θήκη με το μείγμα που προτιμάτε, χωρίς να ξεπεράσετε τα 2/3 του ύψους.

Καλύψτε τις θήκες με μια ακόμη στρώση σοκολάτας και ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Αφήστε ξανά στο ψυγείο για 15–20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν εντελώς.

Αναποδογυρίστε το καλούπι προσεκτικά σε μία καθαρή πιατέλα και αφήστε τα σοκολατάκια να ξεκολλήσουν απαλά. Φυλάξτε τα σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μπορείτε, επίσης, να τα τυλίξετε σε πολύχρωμα χαρτάκια και να τα προσφέρετε ως κέρασμα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να λιώσετε την κουβερτούρα ΙΟΝ σε bain-marie

Πώς φτιάχνουμε ganache με κουβερτούρα ΙΟΝ σαν επαγγελματίας