Ένα διήμερο αφιερωμένο στη σύγχρονη οινική ταυτότητα της Κρήτης και στους επαγγελματίες του κρασιού διοργανώνει στις 10-11 Νοεμβρίου η Genius in Gastronomy, σε συνεργασία με το Wines of Crete, στο πλαίσιο του ΟιΝοτικά Pro 2025. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα Master Classes, μια επαγγελματική έκθεση κρητικών κρασιών, ένα δείπνο αφιερωμένο στους επαγγελματίες του κρασιού, αλλά και μία παράλληλη δράση σε εστιατόρια και wine bars της Αθήνας.
ΟιΝοτικά Pro 2025 – Η Κρήτη στην Αθήνα
Τα master classes, με εισηγητές τους George Loukas και Alexandros Bouzikas, θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Genius in Gastronomy (Καστελλίου 13–15, Γαλάτσι) και είναι αφιερωμένα στις κορυφαίες ποικιλίες του κρητικού αμπελώνα. Πρόκειται για μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία που αναδεικνύει τη δυναμική και την ποικιλία των σύγχρονων κρασιών της Κρήτης.
Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025
• 11:00–13:00 | Βιδιανό – George Loukas
• 14:00–16:00 | Κοτσιφάλι – Alexandros Bouzikas
Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025
• 11:00–13:00 | Θραψαθήρι – Βηλάνα – Alexandros Bouzikas
• 14:00–16:00 | Λιάτικο – George Loukas
Επαγγελματική Έκθεση ΟιΝοτικά Pro
Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου (16:30–20:30), η Αίγλη Ζαππείου θα φιλοξενήσει την επαγγελματική έκθεση ΟιΝοτικά Pro. Εκεί, οι παραγωγοί του Wines of Crete θα παρουσιάσουν τις πιο αντιπροσωπευτικές ετικέτες τους και θα μοιραστούν με τους επισκέπτες το όραμά τους για το μέλλον του κρητικού αμπελώνα. Η έκθεση απευθύνεται αποκλειστικά σε sommeliers, wine buyers, horeca professionals, εκπροσώπους του οινικού εμπορίου και δημοσιογράφους, προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία γνωριμίας και δικτύωσης.
Γαστρονομική εμπειρία
Με το τέλος της έκθεσης στην Αίγλη Ζαππείου έχει προγραμματιστεί (ώρα 21:00) ένα οινογαστρονομικό δείπνο αφιερωμένο στους επαγγελματίες του κρασιού, που συνδυάζει την τέχνη της γεύσης με την αυθεντικότητα του κρητικού αμπελώνα. Στόχος των διοργανωτών είναι να αναδείξουν, μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο μενού, τη δημιουργική σχέση του κρασιού και της γαστρονομίας. Η συμμετοχή στο δείπνο πραγματοποιείται μόνο με προσωπική πρόσκληση.
ΟιΝοτικά Pro in the City
Μία ημέρα πριν, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου (από τις 18:00) επιλεγμένα εστιατόρια και wine bars της Αθήνας θα φιλοξενούν στις λίστες τους κρασιά από παραγωγούς του Wines of Crete, προσφέροντας στο κοινό τη δυνατότητα να ανακαλύψει ετικέτες από τον κρητικό αμπελώνα μέσα από το περιβάλλον της πόλης. Στόχος της δράσης είναι να φέρει την Κρήτη ακόμα πιο κοντά στους λάτρεις του κρασιού και να εμπλουτίσει το οινικό τοπίο της Αθήνας.
Διαβάστε επίσης:
Wine Explorers 2025: Οινική εμπειρία με περισσότερες από 300 ετικέτες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα