Εύκολα, νόστιμα και ιδανικά για σνακ, αλλά και για κέρασμα στο σπίτι ή στο γραφείο. Αυτά τα απολαυστικά μπουρεκάκια με τόνο θα τα λατρέψετε.
Υλικά
- 120 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο
- 90 γρ. μαγιονέζα
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή ντομάτα, ψιλοκομμένη και στραγγισμένη καλά
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 2 φύλλα κρούστας
- 6 φέτες τυρί για τοστ της αρεσκείας σας
- βούτυρο για ψήσιμο στο φούρνο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για 4 άτομα
Για τη γέμιση
Για τα μπουρεκάκια
Διαδικασία
Βήμα 1
Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στη ρύθμιση του αέρα.
Βήμα 2
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα απλώνουμε σε καθαρή επιφάνεια. Τα κόβουμε με ένα ψαλίδι ή με μαχαίρι στη μέση. Κόβουμε και τις φέτες τυρί στη μέση.
Βήμα 3
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι φύλλου κρούστας από μισή φέτα τυρί και μοιράζουμε λίγη από τη γέμιση.
Βήμα 4
Αλείφουμε με λίγο νερό γύρω-γύρω από τα φύλλα για να κολλήσουν και τυλίγουμε σφιχτά σε φλογέρες, γυρίζοντας τα πλαϊνά των φύλλων προς τα μέσα για να μη βγει η γέμιση έξω κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Βήμα 5
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180οC σε βουτυρωμένο ταψί ή τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 6
Τα σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη