Tuna Rolls_anoigma

Υλικά

    Για 4 άτομα

    Για τη γέμιση

  • 120 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο
  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή ντομάτα, ψιλοκομμένη και στραγγισμένη καλά
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για τα μπουρεκάκια

  • 2 φύλλα κρούστας
  • 6 φέτες τυρί για τοστ της αρεσκείας σας
  • βούτυρο για ψήσιμο στο φούρνο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εύκολα, νόστιμα και ιδανικά για σνακ, αλλά και για κέρασμα στο σπίτι ή στο γραφείο. Αυτά τα απολαυστικά μπουρεκάκια με τόνο θα τα λατρέψετε.

Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στη ρύθμιση του αέρα.

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα απλώνουμε σε καθαρή επιφάνεια. Τα κόβουμε με ένα ψαλίδι ή με μαχαίρι στη μέση. Κόβουμε και τις φέτες τυρί στη μέση.

Βάζουμε σε κάθε κομμάτι φύλλου κρούστας από μισή φέτα τυρί και μοιράζουμε λίγη από τη γέμιση.

Αλείφουμε με λίγο νερό γύρω-γύρω από τα φύλλα για να κολλήσουν και τυλίγουμε σφιχτά σε φλογέρες, γυρίζοντας τα πλαϊνά των φύλλων προς τα μέσα για να μη βγει η γέμιση έξω κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180οC σε βουτυρωμένο ταψί ή τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Τα σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στη ρύθμιση του αέρα.

Βήμα 2

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα απλώνουμε σε καθαρή επιφάνεια. Τα κόβουμε με ένα ψαλίδι ή με μαχαίρι στη μέση. Κόβουμε και τις φέτες τυρί στη μέση.

Βήμα 3

Βάζουμε σε κάθε κομμάτι φύλλου κρούστας από μισή φέτα τυρί και μοιράζουμε λίγη από τη γέμιση.

Βήμα 4

Αλείφουμε με λίγο νερό γύρω-γύρω από τα φύλλα για να κολλήσουν και τυλίγουμε σφιχτά σε φλογέρες, γυρίζοντας τα πλαϊνά των φύλλων προς τα μέσα για να μη βγει η γέμιση έξω κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βήμα 5

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180οC σε βουτυρωμένο ταψί ή τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Βήμα 6

Τα σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη