Στον 6ο όροφο του Hilton Garden Inn Athens, με θέα την Αθήνα από ψηλά και έναν μπουφέ γεμάτο νοστιμιές, το Rodopou & Beyond ξανασυστήνει την έννοια του brunch. Το Cantina βρέθηκε εκεί, μίλησε με τον σεφ Δημήτρη Γεωργιάδη και έζησε από κοντά μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Το Rodopou & Beyond – ξανασυστήνει την έννοια του brunch
Δεν ξέρουμε αν φταίει η θέα στην Αθήνα που κόβει την ανάσα, η ησυχία της Καλλιθέας από ψηλά ή το άρωμα από φρεσκοψημένο τσουρέκι που πλημμυρίζει τον 6ο όροφο, αλλά κάτι μαγικό συμβαίνει στο Rodopou & Beyond, το rooftop εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens. Και το Cantina το έζησε από πρώτο χέρι.
Ανεβήκαμε Κυριακή πρωί και το φως έπεφτε ιδανικά πάνω στα τραπέζια. Η Αθήνα απλωνόταν μπροστά μας σαν χάρτης και ο χώρος -φωτεινός, ζεστός, με καθαρές γραμμές και διακριτική πολυτέλεια- έμοιαζε να σε προετοιμάζει για κάτι ωραίο, χωρίς υπερβολές. Ο μπουφές είχε ήδη αρχίσει να γεμίζει. Μυρωδιές από φούρνο, βούτυρο, αυγό και σοκολάτα δημιουργούσαν αυτό το γνώριμο comfort συναίσθημα που κάνει την Κυριακή να μοιάζει με μικρή γιορτή. Και κάπου εκεί, μας πλησίασε ο σεφ Δημήτρης Γεωργιάδης, ευγενικός, προσιτός, και με μάτια που έλαμπαν όταν μας μιλούσε για το brunch του.
«Για μένα το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα. Είναι αφήγηση. Θέλω κάθε πιάτο να λέει μια ιστορία ώστε να είναι ταυτόχρονα οικείο και αναπάντεχο», μας λέει καθώς μας δείχνει το τραπέζι με τα αυγά -ποσέ, στραπατσάδα, ομελέτα, βραστά, όπως τα θέλεις. Δίπλα τους πίτες παραδοσιακές, αλλά όχι βαρετές. Και μετά… το hot dog. «Αυτό είναι το πιάτο-έκπληξη», μας λέει γελώντας. «Ξεκινάς πιστεύοντας ότι είναι κάτι απλό. Αλλά το τραγανό κρεμμύδι, η μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, η ισορροπία, όλα έχουν μελετηθεί για να δημιουργήσουν εκείνη τη μικρή ανατροπή που σε κάνει να χαμογελάσεις».
Εκεί που το comfort συναντά την έκπληξη
Το Rodopou & Beyond δεν αρκείται στα κλασικά. Φυσικά και θα βρείτε φρεσκοψημένες πίτες, αυγά σε κάθε εκδοχή και αφράτο τσουρέκι, αλλά δίπλα τους θα δοκιμάσετε πιάτα που έχουν χαρακτήρα – από το viral hot dog μέχρι cheesecake, mini donuts, cupcakes και χειροποίητες βάφλες με topping stations. Για τον σεφ, το brunch είναι παιχνίδι, δημιουργία και μνήμη. Όπως μας λέει: «Θέλω ο επισκέπτης να φεύγει χορτασμένος, αλλά και λίγο πιο ανάλαφρος. Να έχει περάσει καλά. Να πει: «Τι ωραία περάσαμε, να το ξανακάνουμε».
Και πράγματι, αυτό ακριβώς σκεφτήκαμε όταν κατεβαίναμε. Το brunch του Rodopou & Beyond καταφέρνει να είναι άνετο χωρίς να είναι βαρετό, δημιουργικό χωρίς να είναι επιτηδευμένο, και ελληνικό χωρίς να είναι αναμενόμενο.
Με 25€ το άτομο, refill από όλα, καφέ ή χυμούς και δυνατότητα για cocktails, αυτό το brunch γίνεται ήδη αγαπημένο στέκι για τις Κυριακές στην Αθήνα. Κλείστε τραπέζι. Εμείς σίγουρα θα ξαναπάμε.
info
Rodopou & Beyond, Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 234, Καλλιθέα
Δείτε επίσης
Gorlomi: Εξαιρετική ιταλική κουζίνα σε θερμή classy ατμόσφαιρα
Casa Giacomo: Ένα Palazzo με ιταλική κουζίνα και φανταστική Cacio e Pepe
Το άρθρο της εβδομάδας
