CAKE OLO SOKOLATA_anoigma
clock icon
60'

Κέικ όλο σοκολάτα

Υλικά

    Για 8 άτομα

  • 200 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • 100 ml Arla Kρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 5 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ. Bούτυρο Lurpak, λιωµένο
  • 1 µπαστούνι βανίλιας, μόνο τα σποράκια
  • 250 γρ. πούδρα αµυγδάλου
  • 50 γρ. άµυλο πατάτας
  • 1 φακελάκι µπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλεύρι, για το πασπάλισµα του σκεύους
  • ζάχαρη άχνη, για το στόλισµα

Ο τίτλος του τα λέει όλα. Φτιάχνουμε ένα φουλ σοκολατένιο κέικ με προϊόντα Arla και το απολαμβάνουμε όλες τις ώρες της ημέρας.

Λιώνουµε σε µπεν µαρί την κουβερτούρα με την Arla Kρέμα Γάλακτος και κρατάµε στην άκρη.

Χτυπάµε τα αυγά µε τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουµε σταδιακά το Bούτυρο Lurpak και τα σποράκια βανίλιας.

Σε άλλο µπολ ανακατεύουµε την πούδρα αµυγδάλου µε το άµυλο πατάτας και το µπέικιν πάουντερ. Τα ρίχνουµε στο µείγµα του αυγού, ανακατεύουµε και στο τέλος προσθέτουµε τη λιωµένη σοκολάτα.

Αλευρώνουµε µια στρογγυλή φόρµα, ρίχνουµε το µείγµα και ψήνουµε στους 170°C για 35'.

Αφήνουµε εκτός φούρνου να κρυώσει τελείως προτού το κόψουµε. Μέσα παραµένει ζουµερό. Ιδανικό θα ήταν να µείνει ένα βράδυ στο ψυγείο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουµε σε µπεν µαρί την κουβερτούρα με την Arla Kρέμα Γάλακτος και κρατάµε στην άκρη.

Βήμα 2

Χτυπάµε τα αυγά µε τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουµε σταδιακά το Bούτυρο Lurpak και τα σποράκια βανίλιας.

Βήμα 3

Σε άλλο µπολ ανακατεύουµε την πούδρα αµυγδάλου µε το άµυλο πατάτας και το µπέικιν πάουντερ. Τα ρίχνουµε στο µείγµα του αυγού, ανακατεύουµε και στο τέλος προσθέτουµε τη λιωµένη σοκολάτα.

Βήμα 4

Αλευρώνουµε µια στρογγυλή φόρµα, ρίχνουµε το µείγµα και ψήνουµε στους 170°C για 35'.

Βήμα 5

Αφήνουµε εκτός φούρνου να κρυώσει τελείως προτού το κόψουµε. Μέσα παραµένει ζουµερό. Ιδανικό θα ήταν να µείνει ένα βράδυ στο ψυγείο.