Τα τρουφάκια αποτελούν μία εύκολη και διαχρονική συνταγή, καθώς σε ελάχιστο χρόνο και με λίγα υλικά μπορούμε να φτιάξουμε το ιδανικό κέρασμα: για το σπίτι, για το γραφείο, αλλά και για το σχολείο. Δείτε τη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ και μόνο άλλα δύο υλικά.
 
						Υλικά
- 375 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. κακάο ΙΟΝ
Tips
- Η κουβερτούρα ΙΟΝ διατίθεται σε τρεις γεύσεις: Υγείας, Γάλακτος και Λευκή. Διαλέξτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στη συνταγή σας!
- Τα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Βήμα 2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη που εφάπτεται.
Βήμα 3
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Βήμα 4
Μόλις παγώσει η γκανάζ μας, κάνουμε μικρές μπάλες και τις ρολάρουμε στο κακάο.
 
						 
						 
						