Ένα σάντουιτς που κουβαλάει μαζί του μνήμες καλοκαιριού. Όπως αναφέρει η Αγάπη Μιχελή: «Ανυπομονούσα να το αγοράσω στον δρόμο για το πλοίο προς τη Σκόπελο, από ένα παραδοσιακό παρασκευαστήριο στην Εύβοια. Απλό, χορταστικό και αληθινά αυθεντικό, γινόταν η ιδανική λύση για τη στιγμή της μεγάλης πείνας στην παραλία».

60'
Φουσκόπιτα με χωριάτικη ομελέτα, κατίκι, ντομάτα και ρίγανη από την Αγάπη Μιχελή
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 φακελάκι μαγιά
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- ¾ φλιτζ. λάδι
- 400 ml περίπου χλιαρό νερό
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- τυρί Κατίκι Δομοκού
- 6 αυγά
- 100 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα πλήρες
- λίγη ρίγανη ξερή
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 6
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζύμη: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 40΄. Πλάθουμε μακρόστενες πιτούλες. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 2
Γέμιση: Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και φτιάχνουμε μία ή δύο ομελέτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε στις ντομάτες αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Βήμα 3
Ανοίγουμε τις φουσκόπιτες στη μέση και τις γεμίζουμε με κατίκι και στις δύο πλευρές, τα κομμάτια της ομελέτας και τις ντομάτες.
Συνταγή: Αγάπη Μιχελή (Σεφ του εστιατορίου Ohh Boy)
Φωτογραφία: Αντώνης Γιαμούρης