Ανακαλύψτε ένα εβδομαδιαίο μενού για όσους δεν χορταίνουν χωρίς κρέας. Χορταστικά πιάτα με μοσχάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό και αρνάκι, και υγιεινά συνοδευτικά για ισορροπημένα γεύματα

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που δεν αρκούνται σε ένα πιάτο ζυμαρικά ή μια σαλάτα για κυρίως. Θέλουν να ακουστεί το τσιτσίρισμα στη σχάρα, να μυρίσουν το καπνιστό άρωμα, να κόψουν με το μαχαίρι ένα κομμάτι ζουμερό και τρυφερό κρέας. Για αυτούς, το γεύμα δεν είναι πλήρες αν στο κέντρο του τραπεζιού δεν δεσπόζει ένα καλό κομμάτι κρέας.

Είναι οι άνθρωποι που δεν λένε «τι θα φάμε;», αλλά «τι κρέας θα φάμε σήμερα;». Κι αν κάπου υπάρχει ένα μενού που μπορεί να τους κάνει να χαμογελάσουν ικανοποιημένοι, είναι αυτό εδώ: επτά μέρες, επτά πιάτα, όλα με πρωταγωνιστή την πρωτεΐνη που αγαπούν περισσότερο.

Το μενού με ιδέες για κρέας κάθε μέρα και συνοδευτικά

Δευτέρα
Μοσχαρίσια ταλιάτα με δεντρολίβανο
Συνοδευτικά: Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δεντρολίβανο, ψητά μανιτάρια, φασολάκια σαλάτα με ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι για λίγη φυτική πρωτεΐνη.

Τρίτη
Κοτόπουλο σούβλας/φούρνου/σχάρας με σάλτσα μουστάρδας
Συνοδευτικά: Ρύζι με μυρωδικά, ψητά καρότα και κολοκυθάκια, δροσερή σαλάτα αγγουριού-γιαουρτιού.

Τετάρτη
Χοιρινά μπριζολάκια με BBQ glaze
Συνοδευτικά: Κολοκυθάκια και πιπεριές σχάρας, κρεμμυδάκια στιφάδο, φάβα ή πουρές φασολιού για κρεμώδη, χορταστική αίσθηση.

Πέμπτη
Αρνάκι λεμονάτο με πατάτες στο φούρνο
Συνοδευτικά: Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο, ψητά κολοκυθάκια/μελιτζάνες, πράσινη σαλάτα με ρόκα και ντοματίνια.

Παρασκευή
Ρολάκι φιλέτου γαλοπούλας με μυρωδικά και τυρί
Συνοδευτικά: Ψητά λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι), ρεβίθια φούρνου με μυρωδικά, σαλάτα με σπανάκι και βινεγκρέτ.

Σάββατο
Burger με διπλό μπιφτέκι και καραμελωμένα κρεμμύδια
Συνοδευτικά: Τηγανητές ή φούρνου πατάτες, σαλάτα coleslaw, τουρσί ή πίκλες για δροσιά, καλαμπόκι ψητό στη σχάρα.

Κυριακή
Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες
Συνοδευτικά: Χυλοπίτες ή ζυμαρικά ολικής, ψητά λαχανικά (πιπεριές, κολοκυθάκια), πράσινα φασολάκια στη σάλτσα ή σαν side.

Bonus Tip
Με το κόκκινο κρέας να περιορίζεται στις 2, το πολύ 3 φορές την εβδομάδα, και τα όσπρια να εντάσσονται σε 1–2 ημέρες, το μενού παραμένει χορταστικό αλλά πιο ισορροπημένο και φιλικό στην υγεία. Συμπλήρωσέ το με σαλάτες εποχής, λαχανικά στον φούρνο ή στο γκριλ και φρέσκα φρούτα. Έτσι, τρως με την καρδιά σου αλλά και με μέτρο.

Δείτε επίσης:

Κρέας: Ποια κομμάτια ψήνουμε στο μάτι, ποια στον φούρνο και γιατί

Κρέας ή αυγό; Οι πρωτεΐνες που αγαπάμε σε 17 γρήγορες συνταγές