Ένας πολύ νόστιμος τσιπουρομεζές, τον οποίο οι μερακλήδες αποκαλούν «φουά γκρα της θάλασσας».

Υλικά
- το συκώτι από 1-2 πεσκανδρίτσες
- ε.π. ελαιόλαδο
- ανθό αλατιού
- λαδολέμονο
- ρίγανη
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Λαδώνουμε καλά τα συκωτάκια με ελαιόλαδο, ρίχνουμε ανθό αλατιού και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στη σχάρα για 4' από κάθε πλευρά, συνολικά για 8'.
Βήμα 2
Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε λαδολέμονο και ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή: Δέσποινα Παναγιωτοπούλου
Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης