Ο Σάκης Τζαννέτος, Executive Chef στο ξενοδοχείο Grecotel Cape Sounio, μίλησε για το όραμα της Grecotel να επενδύσει στην τοπική κουζίνα και την αγροτουριστική εμπειρία. Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2002 με την ίδρυση της Agreco Farm στο Ρέθυμνο, πρωτοβουλία του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, ιδρυτή της Grecotel.

Σκοπός ήταν να αναδειχθεί η κρητική παράδοση, η βιολογική γεωργία και η αγροτουριστική εμπειρία.

Η φάρμα προσφέρει στους επισκέπτες μια πλήρη εμπειρία – από την καλλιέργεια των προϊόντων μέχρι το τελικό πιάτο. «Υπάρχει εστιατόριο μέσα στον χώρο όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν γεύσεις από προϊόντα που παράγονται επιτόπου: από λαχανικά και μέλι, μέχρι ελαιόλαδο», εξήγησε.

Το μοντέλο αυτό, σύμφωνα με τον chef, εμπνέει και νεότερους μάγειρες να στραφούν προς τη γη: «Πολλοί συνεργάζονται με τοπικούς παραγωγούς ή ακόμα και καλλιεργούν οι ίδιοι. Το στοιχείο της εντοπιότητας επανέρχεται δυναμικά στην κουζίνα και εξελίσσεται δημιουργικά».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών λειτουργίας του ομίλου, ο σεφ τόνισε τη στρατηγική σημασία της βιώσιμης γαστρονομίας στον τουριστικό τομέα.

Οι τουρίστες αναζητούν εμπειρία, πολιτισμό και αυθεντικότητα – και μέσα από τη γαστρονομία, αυτά γίνονται πράξη.

Στο πάνελ «Από τη φάρμα στο εστιατόριο» συμμετείχαν ο Τάσος Μαντής, Chef-Patron Soil Restaurant, ο Παναγιώτης Γιακαλής, Executive chef The Margi Hotel, και ο Σάκης Τζαννέτος, Executive Chef Grecotel Cape Sounio με συντονιστή την Νανά Δαρειώτη.

Ποιος είναι ο Σάκης Τζαννέτος

Ο Σάκης Τζανέτος είναι Executive Chef με πολυετή εμπειρία στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα και επικεφαλής στον αντίστοιχο τομέα στον Όμιλο Grecotel. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει επιμεληθεί μενού για πολυτελή ξενοδοχεία και resorts σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση της γαστρονομικής ταυτότητας κάθε προορισμού, όπως το Makedonia Palace, το King George, ενώ πλέον η βάση του είναι το Cape Sounio, a Grecotel Resort to Live.

Έχει συνεργαστεί με τον Alain Ducasse και άλλους κορυφαίους σεφ, ενώ έχει εκπαιδεύσει νέους επαγγελματίες, μεταδίδοντας την τεχνογνωσία και το πάθος του.

Η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στη χρήση φρέσκων, εποχικών και τοπικών προϊόντων, αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα και τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης. Η δουλειά του βασίζεται στην ποιότητα και την παράδοση, ενώ συνεχίζει να εξελίσσει τις γνώσεις και τις τεχνικές του. Η προσήλωσή του στην υψηλή γαστρονομία τον έχει καταστήσει έναν σεβαστό επαγγελματία στον χώρο.