Μία σεζόν πλούσια σε ηχηρές συνεργασίες και συναρπαστικές εμπειρίες έχει προγραμματίσει το W Costa Navarino, με στόχο να αποτελέσει τον απόλυτο προορισμό δημιουργικότητας και ενέργειας για τους επισκέπτες του. Η αρχή έγινε τον Απρίλιο, όταν ο σεφ Νίκος Μπίλλης, με εμπειρία σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin όπως τα Noma, Miramar, De Librije και Botrini’s, ανέλαβε τα ηνία της γαστρονομικής εμπειρίας του resort ως executive chef.

Στόχος του καταξιωμένου σεφ είναι να αφηγηθεί την ιστορία της πλούσιας ελληνικής και μεσσηνιακής γαστρονομικής παράδοσης.

Με απόλυτο σεβασμό στα προϊόντα της μεσσηνιακής γης και μέσα από απλά, αλλά ευρηματικά πιάτα, όπως τα λαλάγγια με σάλτσα bianco και άγριο μάραθο ή το σουβλάκι χταποδιού με πιταρούδια κολοκυθιού και σάλτσα στιφάδο, ο Νίκος Μπίλλης επαναφέρει την αυθεντικότητα στο τραπέζι, δημιουργώντας μια κουζίνα βιώσιμη και βαθιά συνδεδεμένη με την εποχικότητα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στο εστιατόριο Parelia ο Νίκος Μπίλλης παρουσιάζει μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα που στηρίζεται στην παράδοση, με άξονα το φρέσκο θαλασσινό στοιχείο και τις πρώτες ύλες της Μεσσηνίας.

Το concept βασίζεται στην αίσθηση της παρέας δίπλα στο κύμα με θαλασσινά, premium κρεατικά και μεζέδες, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται δίνοντας τη σκυτάλη σε ζωντανές βραδιές με open fire, ευρηματικά κοκτέιλ και ρυθμούς από DJs. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα πιάτα ετοιμάζονται μπροστά στους επισκέπτες δίνοντας την αίσθηση μιας γαστρονομικής θεατρικής παράστασης.

Chefs on Fire

Τη φετινή σεζόν, το ταξίδι σε μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία ξεκινά για τους επισκέπτες του W Costa Navarino τον Ιούλιο και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, με τους Chefs on Fire, έναν θεσμό που έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της σύγχρονης κουζίνας και της αυθεντικής εμπειρίας.

Στην παραλία του ξενοδοχείου, με το Ιόνιο πέλαγος ως σκηνικό, κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς σεφ αναλαμβάνουν υπαίθριες κουζίνες και παρουσιάζουν live γαστρονομικές δημιουργίες που παντρεύουν την τοπική παράδοση με τη μοντέρνα μαγειρική τέχνη. Μεταξύ των φετινών συμμετοχών ξεχωρίζουν ο Γιάννης Λουκάκης και ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης από το βραβευμένο Akra, ο Μανώλης Παπουτσάκης του Pharaoh, ο ανερχόμενος και δημιουργικός Γιώργος Κατάρας, καθώς και οι διεθνώς αναγνωρισμένοι σεφ με αστέρι Michelin Osman Sezener και Maksut Askar.

Κάθε βραδιά του Chefs on Fire μετατρέπεται σε μια πολυαισθητηριακή εμπειρία -φωτιά, θάλασσα, μουσική, αρώματα και γεύσεις συναντιούνται σε μια γιορτή της αυθεντικής γαστρονομίας και του καλοκαιρινού τρόπου ζωής.

Παράλληλα events

Από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, τον Ιούνιο, μέχρι τον Σεπτέμβριο ήχοι της ηλεκτρονικής μουσικής θα πλημμυρίσουν το Navarino Hills. Οι βραδιές Electro Vibes πραγματοποιούνται υπό την επιμέλεια του Cozmo Athens και του Γιάννη Γεροντάκη (YERO), με τη συμμετοχή γνωστών DJ, όπως οι Liva K, Agent Greg και Valeron. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα events αφιερωμένα στα θαλάσσια σπορ. Το Ride the Waves (Ιούνιο – Αύγουστο) υπόσχεται μια πολυδιάστατη εμπειρία που ανεβάζει την αδρεναλίνη, συνδυάζοντας θαλάσσια σπορ και fitness.

Επίσης, στις 11 και 12 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί το W Symposion Festival, ένα γευστικό φεστιβάλ με κορυφαίους δημιουργούς street food, mixologists και σεφ που προτείνουν γεύσεις από όλο τον κόσμο, ενώ από την 1η Αυγούστου και για τρεις ημέρες έρχεται το Fashion Weekend, μια γιορτή της ελληνικής μόδας με fashion shows, styling sessions και pop-up boutiques, που διοργανώνει το W Costa Navarino σε συνεργασία με την Peace & Chaos και Ergon Mykonos.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των παραπάνω events, οι επισκέπτες του W Costa Navarino θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικά κοκτέιλ με την υπογραφή του The Bar In Front of the Bar, του βραβευμένου αθηναϊκού μπαρ που συγκαταλέγεται στα World’s 50 Best Bars. Η συνεργασία μεταφέρει στο resort μια avant-garde εμπειρία κοκτέιλ όπου τα μεσσηνιακά βότανα ενσωματώνονται σε ευφάνταστες δημιουργίες που αφηγούνται ιστορίες του τόπου.

Διαβάστε επίσης

Νίκος Μπίλλης: Ο σεφ πίσω από τη νέα γαστρονομική εποχή στο W Costa Navarino