Τα ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση των οσπρίων με τη φρεσκάδα των λαχανικών. Είναι ιδανικό πιάτο όχι μόνο για χορτοφάγους, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια, καθώς αποτελεί πλήρες γεύμα με πλούσια γεύση και έντονο άρωμα.

Υλικά
- 400 γρ. ρεβίθια χονδρά, μουσκεμένα από το βράδυ σε κρύο νερό
- 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
- 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
- 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, κομμένη σε χοντρές λωρίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 300 γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 2/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ρεβίθια σε νερό με το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό. Πετάτε τη δάφνη και το μπαχάρι.
Βήμα 2
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές. Όταν μαραθούν, προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C. Στρώνετε τα ρεβίθια σε πυρίμαχο σκεύος (πήλινο ή γυάλινο) και ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές από πάνω. Ανακατεύετε λίγο με τα ρεβίθια και τοποθετείτε από πάνω το δεντρολίβανο. Αν τα ρεβίθια δεν σκεπάζονται από τη σάλτσα, τότε προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το φυλαγμένο ζωμό τους.
Βήμα 4
Ψήνετε στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα από πάνω. Αν στεγνώσει το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε λίγο ζωμό ακόμα.