Cannelloni,With,Spinach,And,Ricotta,In,Enamel,Baked,With,B?chamel
clock icon
60'

Κανελόνια di carne με μπεσαμέλ

Υλικά

    Μερίδες: 4-6

  • 1 κουτί κανελόνια
  • Για τον κοκκινιστό κιμά

  • 800γρ. ανάμεικτο κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 800γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή βασιλικό)
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τη μπεσαμέλ

  • 1 συσκευασία Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Για το γκραντινάρισμα

  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, για το γκραντινάρισμα
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά

Φτιάχνουμε τα πιο λαχταριστά κανελόνια με γευστικό, ζουμερό κιμά και κρεμώδη και βελούδινη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, που απογειώνει κάθε φουρνιστό φαγητό

Βράζουμε τα κανελόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε ενώ είναι ακόμα al dente γιατί θα μαγειρευτούν και στον φούρνο. Αφήνουμε στην άκρη.

Κιμάς: Σε ένα ζεστό, βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το ε.π. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο. Σπάμε καλά τον κιμά, και αφού πάρει χρώμα, προσθέτουμε την κανέλα και τη ρίγανη. Μετά από 1 λεπτό, σβήνουμε με λευκό κρασί.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και τα φρέσκα μυρωδικά. Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί στη σάλτσα 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει και να κατέβει.

Μπεσαμέλ: Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σύνθεση: Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε στον πάτο λίγο από τον κιμά με τη σάλτσα και λίγη μπεσαμέλ. Στη συνέχεια, γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με τον κιμά, και τα στρώνουμε στο σκεύος, έτσι ώστε να καλύψουν σε μονή στρώση ολόκληρη την επιφάνειά του.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Στρώνουμε καλά, ώστε να καλυφθούν τα κανελόνια. Για να κάνει ωραία κρούστα το φαγητό στον φούρνο, πασπαλίζουμε από πάνω με τη μισή τριμμένη γραβιέρα.

Ψήνουμε στους 180οC, σε προθερμασμένο φούρνο για 25 - 30 λεπτά, με το φαγητό καλυμμένο με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και την υπόλοιπη γραβιέρα, και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 200οC. Αφήνουμε πριν σερβίρουμε για 10 λεπτά το φαγητό να δέσει.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα κανελόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε ενώ είναι ακόμα al dente γιατί θα μαγειρευτούν και στον φούρνο. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Κιμάς: Σε ένα ζεστό, βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το ε.π. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο. Σπάμε καλά τον κιμά, και αφού πάρει χρώμα, προσθέτουμε την κανέλα και τη ρίγανη. Μετά από 1 λεπτό, σβήνουμε με λευκό κρασί.

Βήμα 3

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και τα φρέσκα μυρωδικά. Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί στη σάλτσα 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει και να κατέβει.

Βήμα 4

Μπεσαμέλ: Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 5

Σύνθεση: Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε στον πάτο λίγο από τον κιμά με τη σάλτσα και λίγη μπεσαμέλ. Στη συνέχεια, γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με τον κιμά, και τα στρώνουμε στο σκεύος, έτσι ώστε να καλύψουν σε μονή στρώση ολόκληρη την επιφάνειά του.

Βήμα 6

Στη συνέχεια, προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Στρώνουμε καλά, ώστε να καλυφθούν τα κανελόνια. Για να κάνει ωραία κρούστα το φαγητό στον φούρνο, πασπαλίζουμε από πάνω με τη μισή τριμμένη γραβιέρα.

Βήμα 7

Ψήνουμε στους 180οC, σε προθερμασμένο φούρνο για 25 - 30 λεπτά, με το φαγητό καλυμμένο με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και την υπόλοιπη γραβιέρα, και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 200οC. Αφήνουμε πριν σερβίρουμε για 10 λεπτά το φαγητό να δέσει.