xantres-lachano-anoigma
clock icon
60'

Φασόλια χάντρες με λάχανο

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. φασόλια χάντρες
  • 1 κιλό λάχανο χοντροκομμένο
  • 500 γρ. κόκκινο λάχανο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 250 ml μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 2 κουτ. σούπας ημίχοντρο αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με το αγαπημένο λάχανο και φασόλια χάντρες

Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς και προετοιμάζουμε τα λάχανα: τα χοντροκόβουμε σε ξεχωριστά μπολ, τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα τρίβουμε ελαφρά. Ραντίζουμε με το μηλόξιδο και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Την επομένη βράζουμε τα φασόλια σε ελαφρά αλατισμένο νερό, χωρίς όμως να λιώσουν. Αφού είναι έτοιμα τα σουρώνουμε. Ξεβγάζουμε με λίγο νερό τα λάχανα και τα σουρώνουμε πολύ καλά. Σε τηγάνι σοτάρουμε τα λάχανα σε δυνατή φωτιά για 2΄-3΄ με λίγο ελαιόλαδο για να αποβάλουν την επιπλέον υγρασία.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια και όταν γίνουν διάφανα προσθέτουμε τα φασόλια να σοταριστούν και αυτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε για 1΄ ακόμα. Ενσωματώνουμε τα λάχανα, προσθέτουμε πιπέρι (το αλάτι το δοκιμάζουμε στο τέλος γιατί έχει ήδη το λάχανο), χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο το σκεύος.

Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5΄ ακόμη με ανοικτό καπάκι. Σερβίρουμε με μπούκοβο.

Συνταγή: Μαρία Διακάτου - Φωτογραφίες, Food styling: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς και προετοιμάζουμε τα λάχανα: τα χοντροκόβουμε σε ξεχωριστά μπολ, τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα τρίβουμε ελαφρά. Ραντίζουμε με το μηλόξιδο και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Την επομένη βράζουμε τα φασόλια σε ελαφρά αλατισμένο νερό, χωρίς όμως να λιώσουν. Αφού είναι έτοιμα τα σουρώνουμε. Ξεβγάζουμε με λίγο νερό τα λάχανα και τα σουρώνουμε πολύ καλά. Σε τηγάνι σοτάρουμε τα λάχανα σε δυνατή φωτιά για 2΄-3΄ με λίγο ελαιόλαδο για να αποβάλουν την επιπλέον υγρασία.

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια και όταν γίνουν διάφανα προσθέτουμε τα φασόλια να σοταριστούν και αυτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε για 1΄ ακόμα. Ενσωματώνουμε τα λάχανα, προσθέτουμε πιπέρι (το αλάτι το δοκιμάζουμε στο τέλος γιατί έχει ήδη το λάχανο), χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο το σκεύος.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5΄ ακόμη με ανοικτό καπάκι. Σερβίρουμε με μπούκοβο.

Συνταγή: Μαρία Διακάτου - Φωτογραφίες, Food styling: Εύα Μονοχάρη